VIK vann mot VIK i sömnig tillställning

Västerås tog under kvällen emot nykomlingen Västervik på hemmaplan inför 2312 personer i publiken och det var bortalaget som segrade efter två snabba mål i mellanakten. Christopher Fish målade för hemmalaget medan gästerna kan vända hemåt mot Småland med mål från fyra olika målskyttar, Joacim Hedblad, Jörgen Karterud, Victor Öhman och Olle Liss. Västerviks målvakt, Ludvig Engsund räddade 20 skott.

Succélaget Västervik tog i kväll emot Västerås på bortaplan i en hockeymatch som inte kommer gå till historien. Matchen kantades ofta av felpass och varken hemma eller bortalaget gick fullt ut kändes det som.

Västervik börjar med sin första puck i nät efter ett par minuter men efter videogranskning står det klart att domare Richard Magnusson dömer bort målet efter att en Västervikspelare åkt på Marcus Dahlbom i Västeråskassen. Första målet skulle dock komma för gästerna i powerplay när Västerås lagkapten, Fredrik Johansson olyckligt trippar en vit spelare efter en studspuck. Här får vi se riktigt fint spel i PP av bortalaget när Victor Öhman fint serverar Joacim Hedblad i slottet som sedan nyper till distinkt i nätet bakom Marcus Dahlbom. Kvitteringen skulle dock komma och här får vi se fint arbete av Fredrik Johansson som jobbar fram en tekning till Christopher Fish. Den SHL-meriterade forwarden nyper till och med en felträff letar sig pucken in bakom en ställd Ludvig Engsund i Västerviksmålet.

Det var dock i den andra perioden som Västervik skulle döda matchen. Jörgen Karterud styr in en puck efter ett backskott och kort därefter skulle nästa kalldusch komma för hemmalaget. Inlånade backen Gustav Ahnelöv dräller med pucken i mittzon vilket gör att Pierre Gustavsson kan servera en helt friåkande Victor Öhman och Öhman har inga som helst problem att lägga in pucken bakom en ställd Dahlbom. Matchen kändes efter detta död och Västerås hade stora problem att hitta någon gnista för fortsatt spel i anfallszon.

Västervik kunde snabbt punktera matchen i början på tredje då Olle Liss skickar in pucken i nätmaskorna nedanför de få tillresta Västervikssupportrarna. Spelmässigt sjönk kvalitén likt en sten ned till havsbotten och matchen spelades av utan några större utropstecken.

Västerviks målskytt Joacim Hedblad klev av efter en skada och nu återstår det att se om det blir något långvarigt eller om Västervik kan få tillbaka Hedblad snabbt.

Matchfakta

VIK Västerås HK – Västerviks IK 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

0-1 (12:40) Joacim Hedblad (Victor Öhman)

1-1 (16:51) Christopher Fish (Fredrik Johansson)

1-2 (31:24) Jörgen Karterud (Fredric Andersson, Andreas Frisk)

1-3 (33:09) Victor Öhman (Pierre Gustavsson)

1-4 (41:05) Olle Liss (Nikolai Meyer, Andreas Frisk)

Skott: 21-21

Utvisningsminuter: 12-10

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN