HOCKEYETTAN: Så spelas det nya kvalet till Hockeyallsvenskan

Nu är det klart, så spelas det nya kvalet till Hockeyallsvenskan. Svenska Ishockeyförbundets styrelse har fastslagit hur kvalet ska gå till.

Idag beslutade Svenska Ishockeyförbundets styrelse att anta seriebestämmelserna för bland annat Hockeyettan. Det blir en hel del nyheter, skriver Hockeyettan på sin hemsida.

Start i oktober

Hockeyettan kommer att starta säsongen 20208/2021 den 4 oktober i höst. Seriespelet blir på samma sätt som tidigare år med Hockeyettan på hösten, Allettan och vårserierna på våren. Det som är nytt är kvalspelet till Hockeyallsvenskan.

Steg 1 – Play in

De klubbar som placerar sig på sjunde och åttonde plats i de båda Allettorna går till Play in. Där möter de de fyra seriesegrarna i vårserierna. Lagen från Allettan väljer sina motståndare och de möts i bäst av tre matcher. Det lägst rankade laget börjar hemma och det högst rankade laget avslutar med två hemmamatcher om det behövs.

Segrarna i varje Play in-serie går till vidare kval.

Steg 2 – Åttondelsfinal

Segrarna i Play in möter lagen som placerar sig på platserna ett till sex i respektive Alletta. Lagen rankas 1-16 där de åtta högst rankade lagen väljer motstånd. Även här möts lagen i en serie i bäst av tre matcher. Det lägst rankade laget börjar hemma och det högst rankade laget avslutar med två hemmamatcher om det behövs.

Segrarna i åttondelsfinalerna går till vidare kval.

Steg 3 – Kvartsfinal

Segrarna i åttondelsfinalerna är klara för kvartsfinal i kvalet till Hockeyallsvenskan. Lagen rankas 1-8 där de fyra högst rankade lagen väljer motstånd. Även här möts lagen i en serie i bäst av tre matcher. Det lägst rankade laget börjar hemma och det högst rankade laget avslutar med två hemmamatcher om det behövs.

Segrarna i kvartsfinalerna går till vidare kval.

Steg 4 – Kvalserie

De fyra segrarna i respektive kvartfinal är kvalificerade till slutkvalet. En kvalserie där fyra lag möter varandra i en klassiska hemma/borta-serie.

Vinnarna av kvalserien är sportsligt kvalifiserade för spel i Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN