Västerås spelar just nu kval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Efter att ha spelat in fem poäng på de första tre matcherna så kommer nu beskedet att en ny ledarstab kommer att leda laget de återstående matcherna.

Västerås slutade näst sist i årets upplaga av Hockeyallsvenskan vilket gjorde att laget fick spela kval för att klara sig kvar i allsvensken. Den kvalserien är just nu igång och VIK ligger i skrivande stund på en tredjeplats. Då kommer chockbeskedet från klubben att en ny tränarstab kommer leda laget under de sju återstående matcherna av kvalserien. Detta meddelar Västerås på sin hemsida.

Gav tränaren “ledigt”

Västerås har under säsongen haft Christer Olsson som huvudtränare och Tony Zabel som assisterande tränare. Tydligen har inte samarbetet med Zabel fungerat som ska det ska då Västerås meddelar på sin hemsida att man “väljer att ge Tony Zabel ledigt resten av säsongen”. Detta är ett beslut som huvudtränaren Christer Olsson inte tyckte om då han valde att bryta sitt kontrakt direkt. Det innebär att inte heller han kommer leda laget under resterande matcher.

J-20 tränaren tar över

Den person som istället kommer leda laget under resten av säsongen är Thomas Paananen som i nuläget är tränare för Västerås J-20 lag.

“Paananen har jobbat nära A-laget hela säsongen i ett tajt samarbete med Olsson och Zabel. Han kan laget bra och har en personlighet och ledarstil som vi känner att laget behöver just nu”, säger Västerås ordförande Mattias Jonson.

Västerås söker även efter ytterligare en tränare som kan assistera Paananen.

Västerås spelar sin nästa match imorgon på hemmaplan mot Visby/Roma.

Kommentarer

Kommentarer