REIDEBORN: Jag vill att damhockeyn ska bli bättre

0
645
SDE:s målvakt Sofia Reideborn
Foto: Henric Wauge
Under denna sommar får en spelare från vardera lag chansen att sommarprata i SDHL-podden. Ett sommarprat som fick media att börja fatta tangentborden igen – när det var Sofia Reideborn:s tur att prata. Läs denna halvkrönika av Hockeybladets skribent Henric Wauge. 

Så fort Sofia Reideborn börjar prata så fattar alla journalister sina tangentbord och inspelningsmickar. Allt för att just fånga det där negativa som kommer ur 21-åringens mun. För ska vi vara helt ärliga så är det en citatmaskin vi har att göra med. Men tänker vi efter lite, har nog många rätt i det hon säger.

Bland annat nämner hon att hon själv är en damhockeyspelare och hon riktar kritiken även till sig själv. – Jag har varit ytterst delaktig i att inte vara professionell – och det ligger endast på mig säger hon.

Något som fått folk att reagera, eller ja att fatta sina mobiler och skriva några tecken på plattformen Twitter är orden: ”Jag tycker man inte ska ha relationer inom ett lag”. Sofia förklarar noggrant varför hon tycker det och vad problemet kan bli.

Faktum är dock att de flesta som kommenterat just denna inlägg av Sofias lagkamrat Jacquie Pierri är helt oförstående till denna tweet. Men ändå var alltså viss media tvungen att ta upp detta.

Vi måste bygga om damhockeyn från grunden

Jag tror de flesta är överens om att vår största önskan är att damhockeyn ska utvecklas och bli en produkt som folk vill både vallfärda till och kunna leva på. Sofia har under åren, eller det närmaste året varit frispråkig om att det inte fungerar som det är nu. Till exempel fick hon utstå mycket skit när hon berättade om att damkronorna inte var förtjänta mer än vad de får.

– När man, ett, precis har åkt ner till B-Vm utan att visa någon sportslig prestation för att vara värd det. Eller två, inte bedriver verksamheten på ett proffsigt sätt kan jag inte stå bakom bojkotten säger Reideborn i podden.

Ja, precis. har hon inte lite rätt i det hon säger?

Just som Sofia nämner, är det en tillräcklig bra produkt för att folk ska vallfärda till, eller kasta in miljoner i sponsorpengar så spelarna kan leva på det dom gör?

För det finns inget mittemellan. Man kan inte bedriva verksamheten som en hobby, för att sedan ha lön som ett företag. Någonstans finns det logik i orden ”man måste bli proffsigare, vi måste bli proffsigare”.

Klicka här för att lyssna på hela Sofias sommarprat. Sedan kan ni själva göra er bedömning.

Håller med Sofia till 100 procent 

Vad tycker jag då?

Precis som jag skriver tidigare så förstår jag och håller med Sofia till 100 procent, i de frågor som många säger sig att problemet är inom damhockeyn.

Jag personligen verkligen älskar damhockeyn, men förstår samtidigt att folk inte gillar den. Gällande relationer spelare emellan är det helt upp till dom. Kan man föra sin relation på en proffsig nivå när det handlar om inom ett lag, kör på. Sedan handlar det också om vilken nivå man är på och vill vara på.

Självklart skulle jag önska att fler fattar tycke för damhockeyn. Men då måste precis som Sofia säger många saker att ändras och bli lite proffsigare. Till exempel måste hockeyn alltid vara prio ett.

Läs mer om SDHL här >>> 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

nitton + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.