Foto: Bildbyrån

KRÖNIKA. Alldeles nyligen presenterade Leksand en förlängning med stjärnan, Mattias Ritola. OCH det får mig att känna vibbar av HockeyAllsvensk historia. 

Mattias Ritolas bläck har knappt hunnit torka, men redan nu kan vi se fram emot en supersäsong i HockeyAllsvenskan. Jag är laddad, är DU?

Det kommer att koka i de HockeyAllsvenska arenorna i höst. Nybygget i AIK, ett revanschsuget Leksand, ett föryngrat MODO, storsatsande Södertälje och klassiska Troja Ljungby. Det var länge sedan vi såg en intressantare HockeyAllsvenskan, och vilken boost det här blir för ligan. Äntligen växer intresset igen, och äntligen kan vi se tillbaka på de gamla goda åren i HockeyAllsvenskans historia. Det var många som trodde att ligan skulle dö ut, men lagen ville annat och återigen blir HockeyAllsvenskan en liga med extra krydda.

Länge har det talats om en stängd högstaliga, men år efter år tar lag från HockeyAllsvenskan steget upp i SHL, och jag tror att det blir likadant nästa säsong. Leksand får ses som favorittippade med tanke på sitt lag med HockeyAllsvenska mått mätt. Tätt bakom ser vi nog storsatsande, Södertälje, som verkar ha något riktigt häftigt på gång uppe i de södra delarna av Stockholm. Lägg därtill grisiga, BIK Karlskoga, som kommer vilja ställa till det för många lag i vinter, och vi får ju inte glömma bort Pantern, som gjort en ytterst intressant silly season och aviserat att man satsar mot SHL. 

Nä, jag kommer att följa HockeyAllsvenskan mer noggrant än någonsin nästa säsong. Jag kommer att åka och titta på när Ritola tar Leksand tillbaka till SHL, eller när storsatsande Södertälje fyller bortasektionen i Ljungby Arena. Jag ser fram emot säsongen och en pånyttfödd HockeyAllsvenska. Det ska bli roligare än någonsin, jag är laddad, frågan är, ÄR DU?

Tack för visat intresse!

Annonser

Kommentarer

Kommentarer