Klubben bekräftar smitta – drog sig ur turneringen

I går gick Västerås ut med att de drar sig ur turneringen skoda trophy. Nu bekräftar klubben smitta i truppen. – Vi har i nuläget ett bekräftat fall av covid-19 i vår spelartrupp. 

Västerås drog sig ur turneringen skoda trophy som går av stapeln i Södertälje i veckoslutet. Detta på grund av misstänkt smitta i föreningen. Nu bekräftar klubben smitta i ett fall.

– Vi har i nuläget ett bekräftat fall av covid-19 i vår spelartrupp. Just nu är vi inne i en fas där vi testar samtliga spelare, ledare och personal som arbetat tillsammans. Vi hoppas få samtliga provsvar och besked innan helgen. Först då kan vi skapa oss en uppfattning om hur smittspridningen ser ut inom vår verksamhet säger sportchefen Partik Zetterberg till Västerås hemsida.

Kommer att testa fler i föreningen 

Västerås tar detta på största allvar och har redan satt in åtgärder att stoppa smittspridningen. Till exempel kommer den kontorspersonal som kan att arbeta hemifrån.

– All personal på kontoret som kan jobba hemifrån kommer att fortsätta att göra så. Vi har inte fått in några indikationer på att spelare i elitjuniorlagen är drabbade men vi håller på att se över om tester för båda J20 och J18 är aktuella. I nuläget påverkas inte ungdomslagens verksamheter av a-lagets situation.

Här kan ni läsa om hur Hockeyallsvenskan spelas säsongen 2020/2021 >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN