HOCKEYALLSVENSKAN: Idag kan ångestserien avgöras

Den tredje matchen mellan Kristianstad och Väsby ska idag spelas på skånsk mark. Ett möte som dessutom kan avgöra vem som kommer spela i hockeyallsvenskan nästa säsong. Kristianstad har idag möjligheten att avgöra serien på hemmaplan.  

Förutsättningarna var lätta inför matchserien lagen emellan. Det är bäst av fem matcher som gäller och med andra ord har hemmalaget Kristianstad skaffat sig ett drömläge. Man har vunnit de två tidigare mötena lagen emellan och har skaffat sig ett fint utgångläge inför dagens match. Vid vinst idag spelar man alltså i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Att man dessutom har chansen att avgöra på hemmaplan talar stort till deras fördel.

Täta matcher

Även fast man vunnit de två tidigare mötena har det inte varit med några jättesiffror. Första mötet lagen emellan vann Kristianstad med uddamålet och i föregående match blev det vinst med tre mål mot ett. Dessutom har Väsby haft hemmaplan de två första matcherna, vilket alltså idag blir första gången i den här serien, där Kristianstad har hemmaplan. Men Väsby kommer nog göra allt för att förlänga den här serien lite till.

Skyttekungen tillbaka

En mycket glädjande nyhet för bortalaget, är att lagets skyttekung Raphaël Lavoie, är redo för spel igen efter sin avstängning. Kanadensaren har stått för hela 45 poäng på 51 matcher den här säsongen. Att han är tillbaka till dagens match förbättrar helt klart Väsbys chanser till vinst idag. Kvällens match lär helt klart bli en underhållande sådan när det betyder så mycket. Om det blir ett säkrat kontrakt redan ikväll för skåningarna återstår och se, men Väsby lär ha andra planer.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN