SSK lyfter tjejhockeyn – startar hockeygymnasium

Till höstterminen 2019 startar Södertälje SK ett hockeygymnasium för tjejer. Målet är att utveckla och förbättra föreningens damverksamhet.

I höst kommer Södertälje SK med hjälp av Södertälje kommun att starta LIU hockeygymnasium för tjejer. Det är ett sätt för föreningen att på sikt utveckla klubbens damlag.

– Det betyder oerhört mycket för tjejhockeyn. Vi hade ambitionen att starta nästa år egentligen, men med kommunens hjälp och välvilja fick vi möjlighet att starta redan till hösten, säger SSK:s ungdomsansvarige Lasse Hymander till SSK:s hemsida.

Tillsammans med tre gymnasieskolor Täljegymnasiet, Torekällgymnasiet och Vackastanäsgymnasiet, kommer Södertälje SK kunna ge fler tjejer chansen att kombinera skolan med ishockey.

– Vi hoppas att vi har tjejer i närområdet som vill komma hit och kombinera hockeyn med studier. Det är fantastiskt bra upplägg och vi hoppas att vi får till det här på ett riktigt positivt sätt, säger SSK:s Lasse Hymander till SSK:s hemsida.

Förutsättningar för tjejerna

Ansökningar till hockeygymnasierna skickas till respektive gymnasium. LIU, lokala idrottsutbildningar, innebär att eleverna läser två kurser idrott och hälsa 1 och 2 där eleverna får välja idrott, i detta fall ishockey. Träningarna kommer att ligga på måndagar och onsdagar med tränare från Södertälje SK. Tjejerna kommer att träna i eller i direkt anslutning till Scaniarinken där det finns två isytor, gym och lokaler för teorigenomgångar.

Om man kommer från annan ort och behöver boende kommer Södertälje tillsammans med gymnasieskolorna om möjligheten finns att hjälpa till med det.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN