SKÅNEDERBYT: Ännu en känga ”Aldrig hörts minst i Malmö”

Hockeybladet har tidigare intervjuat Glenn Petersson inför Skånederbyn. Petersson är just nu ordförande för Rögles supporterklubb Angel Island Army.

Förra gången vi intervjuade Petersson skickade han en känga till Malmöfansen som löd ”När har vi inte hörts mest i ett derby?” och nu skickar han ännu en känga till Malmöpubliken.

Rögle går in i derbyt med en betydligt sämre form än Malmö. Malmö kommer inte med tolv poäng på de senaste fem matcherna och Rögle har åtta poäng på de senaste fem matcherna.

Säsongen

Säsongen imponerar inte särskilt mycket på Petersson. Han tycker att om man jämför med vart de slutade förra året så är det rimligt att de är på den placeringen som du nu hamnat på, då de just nu ligger på en sjätte placering. Men det som imponerar mest är de yngre spelare som har kommit in och hjälp laget när Rögle drabbats av skador.

– Däremot är jag mäkta imponerad över hur många yngre spelare har steppat upp, inte minst när våra skador har avlöst varandra, skiver Petersson, Rögles supportklubbordförande till Hockeybladet.

Betydelsen av Everberg

Dennis Everberg har producerat 10 poäng på sina få 18 matcher. Han är en viktig spelare både i grisiga situationer och som en playmaker. Han har endast spelat 18 matcher då han drabbades av en rejäl hjärnskakning i ett hetlevrat möte med Djurgården. Att han är en viktig spelare det ger Petersson oss bekräftelse på.

– Han är jäkla kämpe och playmaker så att han är tillbaka är klart ett lyft för laget, skriver Petersson till Hockeybladet.

Formen

Formen har mindre betydelse för Skånederbyn, och matcher överlag tycker Petersson. Han ger ett exempel där Malmö hade fyra raka vinster och sen åkte på ”storstryk” mot Skellefteå. (Men om han syftar på matchen Malmö spelade mot Skellefteå där Malmö förlorade med 9 – 0 så hade man endast 1 vinst innan den matchen). Petersson är däremot säker på att den endast är viljan som avgör i Skånederbyn.

–  I derbyn är det bara viljan att vinna som avgör, inte formen, berättar han för Hockeybladet.

Kängan

Förra artikeln Hockeybladet gjorde med Rögles supportklubbsordförande sa han att de aldrig hade låtit minst i ett derby. Denna gången skickar han ännu en känga till Malmöpubliken.

– Vi har aldrig hörts minst i Malmö och det lär inte bli någon skillnad denna gången heller, skriver Petersson till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN