SKÅNEDERBYT: Kängan – “När har vi inte hörts mest?”

Rögle gick inledningsvis väldigt starkt, som ett ånglok. Nu har det börjat gå lite tyngre och har endast tre poäng av 15 möjliga på de senaste fem matcherna. 

Trots sämre form tror Rögles supporterförening, Angel Island Army, på vinst i skånederbyt. För att det är inte form som avgör skånederbyn, det är vilja.

– Det är viljan som avgör derbyn, berättar supporterföreningens ordförande, Glenn Petersson. 

Känslan

Känslorna hos supportrar av de båda skånelagen brukar vara väldigt spända inför skånederbyn. Samtidigt brukar de känna glädje över att det äntligen är dags för ett stekhett derby igen. Denna gången skiljer det sig inte jämfört med andra derbyn, det är som alltid tycker Petersson.

– Jodå det är som alltid inför ett derby, ångest och lycka samtidigt. 

Form – inte det som krävs

När man spelar de flesta matcher kan form ha väldigt mycket med utgången av matchen att göra. Har men en bra form vågar man ofta mycket mer. Då får man också ibland med sig det där lilla extra. Men i derbyn har formen mindre betydelse. 

I derbyn spelar form mindre roll, det är viljan som avgör derbyn, säger Petersson till Hockeybladet. 

En spelare som kan förändra matchbilden

Det finns ett par spelare som är riktiga “Game Changers” i Rögle. Bland annat Craig Schira och Dennis Everberg. När de två spelare är på bra humör kan de växla upp och vara bland den absoluta toppen av ligan. Ted Brithén är däremot en spelare som kan ändra tempo och matchbild helt med bra skridskoåkning och energi.

– Ted Brithén är definitivt en av dem, svarar Petersson på en fråga om spelare som kan förändra matchbilden. 

En jämn match väntar

Skånederbyn brukar bli fyllda med energi och känslor. Både på läktaren och på isen. Och även så kommer det till att bli på torsdag, både lagen har något att spela för. Om Malmö ska nå sitt mål, topp-sex placering, är det nödvändigt med vinst. Samtidigt så gäller det för Rögle att få en vinst för att klamra sig fast i toppen av ligan och säkra avståndet nedåt. Att det blir en jämn match med mycket känslor, det håller Glenn Petersson med om: 

– Ja det kommer vara jämt, tufft och mycket känslor, säger Glenn Petersson till Hockeybladet. 

Inramningen

Inramningen i Ängelholm under skånederbyn beskriver många som fantastisk. Högt tryck och alla Rögleiter sjunger med. Petersson tror definitivt att Rögle kommer att låta mest:

När har vi inte hörts mest i ett derby, säger Petersson. 

Hur slutar matchen resultatmässigt? 

– 3-1 till Rögle, berättar Glenn Petersson. 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN