EFTER ÖVERFALLET: ”Jag förstår alla som slutat”

Efter första hjärnskakningen i karriären berättar Rögles storstjärna, för Sportbladet, om den tuffa tiden efter överfallet på Hovet. Om hur hans perspektiv har ändrats efter smällen och hur att han förstår spelare som avslutat sina karriärer till följd av hjärnskakning.

Efter det omskrivna övergreppet på Hovet är Rögles Dennis Everberg nu på väg tillbaka. Vid SHL-omstarten den 17 december väntas Everberg förhoppningsvis ansluta till laget där ett bortamöte mot Oskarshamn vankas. Everberg berättar nu om den tuffa tiden efter hjärnskakningen, och hur svårt det är att avgöra hur mycket skadan påverkar hans vardag.

Övergrepp från eget bås 

Det var i bortamatchen på Hovet den 29 oktober som känslor blossade upp mellan Djurgården och topplaget Rögle. Djurgårdens frustration över det markanta underläget i matchen utspelade sig tydligt i slutet av tredje perioden. En situation skulle ta det hela ett steg för långt. Backen Marcus Högström smäller till Dennis Everberg rakt i ansiktet, från eget bås. Detta resulterar i en två minuter lång utvisning på Djurgårdsbacken. Högström såg till en början ut att klara sig undan bestraffning då ärendet först inte blir anmält till disciplinnämnden. Men efter kritik från såväl experter som hockeysupportrar döms Högström tillslut till tre matchers avstängning och böter på 28 750 kronor.

Orden efter machen

Efter kaosmatchens slut intervjuas Dennis Everberg om hur han uppfattar den stökiga situationen. Han beskriver om den omtumlande känslan och ovissheten om hur hans mående kommer påverkas. Everberg var även tydlig med vad han tycker om Marcus Högström övergrepp.

– Jag är förvånad att man gör något sådant från båset, det rann iväg under matchen och det känns fegt att han höll fast mitt huvud och slog, säger Dennis Everberg då till Sportbladet 

Frustrerad över det han missat 

Tiden innan hjärnskakningen var en mycket positiv för Everberg som både var en ledande spelare i Rögle och hade blivit uttagen för spel i Tre Kronor, något han behövde tacka nej till efter sin skada. Hjärnskakningen har även inneburit att vardagen blivit tuffare för Everberg. Han beskriver hur svårt det är att avgöra om han verkligen är sjuk. Everberg beskriver hur enkelt det är att inbilla sig eller trycka bort tankarna om att han faktiskt mår dåligt.

– Jag förstår alla som har slutat på grund av det här. När vardagslivet påverkas … en bruten hand spelar liksom ingen roll, det kan du klara. När man blir irriterad om barnen skriker eller är högljudda blir det lite läskigt, säger Everberg till Helsingborgs Dagblad.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN