BLACK PANTER: ”Inte alls fråga om något så banalt som ett gammalt groll”

Igår vädjade Panterns sportchef och tränare till Black Panter genom Hockeybladet. Idag publicerade vi hela intervjun med honom. Nu har Black Panters ordförande Mikael Kelada bett om ett genmäle till Stråhle.

Igår och idag har Panterns sportchef och tränare Viktor Stråhle bett supportrarna i klubben att komma tillbaka till klubben. Supporterföreningen Black Panter lämnade årsmötet i protest eftersom de ansåg att allt inte gått rätt till. Stråhle menar att inget fel begicks på årsmötet och nu vill han att alla blickar framåt.

– Vi vill ha dem där varenda match och bortamatcher också, sa Stråhle om Black Panter till Hockeybladet.

Efter intervjun har Black Panter bett om ett genmäle till Viktor Stråhle, något som Hockeybladet väljer att presentera i sin helhet.

Genmäle till Viktor Stråhle

Det är ju inte alls fråga om något så banalt som ett gammalt groll man bara kan se tillbaka på som historia och sedan gå vidare. Det borde Viktor själv inse då han i allra högsta grad var drivande i kuppen på IK Panterns årsmöte. Han hade ju med sig 54 fullmakter och fullmaktsröstning är inte tillåtet enligt IK Panterns stadgar. I efterhand har vi fått veta att de spelare som vägrat skriva på fullmakt hade fått sitta på bänken resten av säsongen och det är ju detta som är kärnan.

Att en ogiltig kupp på årsmötet medförde att det nu finns ett antal drivande krafter som genomsyrar hela föreningen IK Pantern och driver den i allt raskare takt bort ifrån allt som har med föreningsdemokrati att göra. Black Panter vill ingalunda jävlas med spelarna, tränarna eller andra i IK Pantern, utan som Panterns mest trogna supporters är vi genuint bekymrade över utvecklingen i klubben.

Eldsjälar slutar

De som fått många duktiga eldsjälar att sluta i Pantern och som fortfarande har ledande roller i klubben, visar på fortsatt bristande förståelse och kunskap i det man håller på med. Exempelvis har man tagit på sig enorma utgifter för en alltför stor personalstyrka. Ungdomssektionen blöder, spelarbudgeten för A-laget är dubbelt så stor nu jämfört med förra säsongen. Ändå så har man värvat ihop ett gäng som i bästa fall kan klara sig kvar i Hockeyallsvenskan. Den förra sportchefen Joakim Tillgren klarade sig med hälften och kunde värva ett topplag. Dessutom har man gjort alldeles för lite för att se till så att A-laget får en bättre tillfällig spelplats än publikdödande Rosengårds Ishall.

Överklagat årsmötet

Några enskilda medlemmar i Pantern har överklagat IK Panterns årsmöte till Svenska Ishockeyförbundet. De beslutande om avslag. Samma personer har nu överklagat vidare till landets högsta organ för idrottsfrågor. Riksidrottsnämnden via Riksidrottsförbundet. Där det ligger för närvarande.

Sätter ner foten

Black Panter måste sätta ner foten då tillståndet i hela föreningen IK Pantern är i rejäl gungning. Därför kommer vi se samtliga hemma och bortamatcher på vårt stamställe Interpool i Malmö, åtminstone tills vi ser utgången av överklagan till Riksidrottsnämnden. Därefter får vi ta ställning till vidare strategier.

Mikael Kelada
Ordförande Black Panter

Här kan du se hela intervjun med Stråhle

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN