SLUTSPEL 2018: En spelare stängs av – en slipper anmälan helt

0
1042
Foto: Bildbyrån
I efterspelet från matchen mellan Växjö och Malmö i den första semifinalen i bäst av sju har en spelare stängts av i tre matcher. Det snackades även om att en annan spelare också skulle anmälas till disciplinnämnden, men han klarade sig – den här gången.

Efter gårdagens semifinal mellan Växjö och Malmö var det två händelser som diskuterades och många trodde att båda skulle hamna på disciplinnämndens bord. Den ena skedde under matchen då Robert Rosén hoppade in en tackling mot Malmös back Jens Olsson. Den andra i samband med matchens slut då Växjöbacken Daniel Rahimi sänkte Malmös kapten Fredrik Händemark.

– Jag förväntar mig en avstängning, sa Peter Andersson, Malmös tränare till Cmore om Rahimis tilltag efter matchen.

Inte anmäld

Daniel Rahimi blir inte avstängd för sitt tilltag och frias därför helt. Döm själva om det var rätt att inte anmäla Rahimi.

I stället anmäldes Robert Rosén till disciplinnämnden och han stängs av i tre matcher, plus att han får böter på 25 000 kronor för sin checking to the head mot Malmös Jens Olsson.

Se Roséns tackling här:

Domen

Så här skriver SHL om domen från disciplinnämnden:

När det återstår nästan 5 minuter av tredje perioden har Malmöspelaren Jens Olsson pucken bakom förlängda mållinjen och skall slå iväg den. Pucken hoppar till och han blir upptryckt mot sargen av en Växjöspelare. Växjöspelaren Robert Rosén kommer in i situationen som tredje spelare och hoppar in en tackling som träffar med överarmen i huvudet på Olsson.

Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Robert Rosén för checking to the head.

Nyckelfaktorer

  • Tacklingen utdelas som tredje man
  • Tacklingen hoppas in
  • Skaderisk
  • Relativt låg kraft

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.