KARRIÄRSLUT: Bröderna Sedin slutar – nobbar ett sista VM

0
1141
Foto: Bildbyrån

Ikväll kom beskedet att bröderna Henrik och Daniel Sedin avslutar sina karriärer efter den här säsongen. De tre sista matcherna i NHL blir brödernas sista tävlingsmatcher. De nobbar ett sista VM i Danmark.
–  Det blir inget VM, säger Claes Elefalk, bröderna Sedins agent till Hockeybladet.

På Vancouver Canucks hemsida skriver bröderna Sedin ett brev till fansen i Vancouver att karriären är över efter de tre matcher som återstår. Nu meddelar deras agent Claes Elefalk att det inte blir något VM i maj som en avslutning på karriärerna.

–  Det blir inte VM, säger han.

Brevet till fansen

Henrik och Daniel Sedin avslutar karriären när NHL-säsongen är slut. Vancouver går inte till slutspel och på NHL-klubbens hemsida skriver bröderna.

”Kära Canucks-fans, tidigare i år skrev vi ett brev till staden och till alla som har stöttat oss i 18 år. Många undrade vad som skulle hända i framtiden och vi svarade att vi tar ett år i taget. Vi sa att när tiden var inne skulle vi prata med våra familjer och diskutera med ledningen.

Vi inledde året inställda på att ta ett beslut efter säsongen, men snart stod det klart – efter diskussioner med våra familjer under årets gång – att det här blir vår sista säsong. Det känns rätt för oss alla.

Att vara en del av Canuckfamiljen i 18 säsonger har varit vårt livs bästa period, men det är dags att fokusera på våra familjer och livet efter hockeyn. Det är dags att hjälpa till med läxor varje kväll, närvara på varje födelsedagsfirande och stå på läktaren i kylan vid varje hockeyrink, fotbollsplan eller ridlektion på helgerna. Det är dags att vara hemma till middag varje kväll.

Vi berättar detta nu eftersom vi vill dela dessa tre avslutande matcher med er, men också med våra familjer, vänner lagkamrater, tränare, ledare och alla i Caunucks som har stöttat oss. Ni har stått vid vår sida för varje steg vi tagit och vi vill tacka er.

Det är dags för nästa generation av unga spelare att leda Canucks. Travis (Green, tränare) håller på att bygga en stark kultur och förespråkar en spelstil vi vet kommer att bli framgångsrik. Laget är i goda händer, i händerna på folk som bryr sig om dess framgång, och på väg åt rätt håll. Vi vet att framtiden för Canucks är ljus.

Vancouver har blivit vårt hem, vår familjs hem. Vi vill vara en del av det här samhället långt efter att vi slutat. Vancouver har gett oss så mycket och vi har försökt ge allt vi kan tillbaka. Det kommer inte förändras.

Till dess har vi fortfarande ett par matcher kvar att spela, ett arbete att utföra.”

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.