SYDMÖTET: Kommer poängmaskinen till spel

0
295
SYDMÖTET: Kommer poängmaskinen till spel
Foto: Bildbyrån
Karlskrona gästas idag av sydrivalerna Kristianstad. Kommer Kristianstads nyförvärv, poängmaskinen med AHL-meriter, komma till spel?

Inför bortamötet med Karlskrona kanske Kristianstad nyförvärv, poängmaskinen med AHL-meriter, göra debut i sitt nya lag. Riley Bourbonnais är ett intressant nyförvärv, som blev klar Kristianstad tidigare i veckan. I Danmark har han stått för en riktig poängproduktion med hela 28 poäng på 28 matcher.

Nuläget i Karlskrona

Just nu har Karlskrona endast två poäng upp till sjätteplats. Medans poänggapet upp till sjätteplats endast är två poäng så är det hela elva poäng upp till femte plats som just nu ägs av Västerås.

Karlskronas spelare med flest poäng just nu är Niklas Johansson som har gjort 28 (9+19) poäng på 33 matcher. Han är däremot inte den spelare med flest mål för det är Karlskronas Viktor Liljegren som har gjort tio mål på 33 matcher. Viktor Liljegren har stått för 18 (10+8) poäng på 33 matcher.

Just nu i Kristianstad

Kristianstad har just nu 36 poäng på 33 matcher och ligger endast två poäng ovanför negativ kvalplacering. Man har bara 6 poäng kvar tills man är på en mer säker mark i form av en niondeplats.

Kristianstads bästa spelare just nu är Fredrik Hansson som har producerat 21 (7+14) poäng på 32 matcher. Han är däremot inte den som ligger på det bästa poängsnittet utan det är Amil Krupic som har producerat 20 (4+16) poäng på 30 matcher. Kristianstad har faktiskt två prickskyttar som båda har gjort lika många mål, däremot på olika antal matcher. Anton Heikkinen som har gjort nio mål och nio poäng på 24 matcher. Den andra prickskytten heter Johan Lundgren som även han har gjort nio mål. De nio mål som Lundgren gjort har han gjort på 32 matcher.

Matchen KHK-KIK

Matchen mellan Karlskrona och Kristianstad kommer säkert att bli en mycket spännande och rolig match. Det kan också bli ett rätt bra publiktryck då det är räkfrossa i Karlskronas hemmaborg.

Karlskrona kommer in i matchen med två raka vinster mot Almtuna och Västerås, nu står man för en tuff match mot ett lag som jagar poäng. Kristianstad kommer antagligen in i matchen med förhoppningar om att få vinna matchen och öka avståndet till kvalplats. Men en sak är säker, båda lagen vill fira nyår som vinnare.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tjugo + 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.