Foto: Bildbyrån

Rögle BK kommer från en säsong med mycket skadeproblem. Detta gjorde att man tvingades värva för att lösa dessa problem. Nästa säsong ska det dock bli annorlunda. Rögle startar samarbete med allsvenska Oskarshamn.

I slutet av förra veckan skrev vi om att Rögle lånar ut talangerna Ludvig och Lucas Elvenes till Oskarshamn. Det visade sig vara början på ett samarbete lagen emellan. Det bekräftar Rögles sportchef Anders “Masken” Carlsson till HD.se.

Carlsson om klubbarnas samarbete: “Kan bli guld värt”

“–Tar man Lucas Elvenes som exempel behöver han istid, få spela mot seniorer och i sin roll där han är i sin karriär. Det kan vara lite tidigt att göra det hos oss just nu, men han kan få chansen att få göra det i Oskarshamn. Det kan det bli guld värt för oss”, säger “Masken” till HD.

En stor anledning till att det var med just Oskarshamn som Rögle startade samarbete med kan vara att IKO tränas av den tidigare Rögletränaren Björn Hellkvist.

Kan lösa eventuella skadeproblem

Rögle hade stora problem med skador under den gångna säsongen. Vilket tvingade ledningen att plocka in flertalet nya spelare under seriens gång. Detta samarbetet kan göra att man slipper handla på det sättet vid nya skadeproblem. Detta gör nämligen att Rögle på ett enklare sätt kan låna in spelare till Örebro om man får problem med skador. På samma sätt kan man även låna ut spelare till Örebro för att de ska få mer speltid.

“–Vi har funderat i de här banorna en tid och har sett på klubbarna som jobbar tajt på det här sättet. Vid skador har de även kunnat lyfta upp någon spelare och haft ett slagkraftigt lag hela tiden. Det gör att lite press släpper, man behöver kanske inte spela en skadad kille mitt i serielunken alla gånger”, säger Anders Carlsson.

Kommentarer

Kommentarer