SHL: Patrick Cehlin tvingas avsluta karriären

Igår meddelade den blott 29-årige Patrick Cehlin att karriären är över. Anledningen ska vara sviterna från tidigare hjärnskakningar samt psykisk ohälsa. Under karriären har han tillhört klubbar som Djurgården, Leksand, Rögle och nu senast Luleå.

Utöver de klubbar som Cehlin spelat för i Sverige har han även hunnit med över hundra matcher i AHL. Han kan även stoltsera med landslagsspel både på junior och senior nivå. Men nu är tiden som elitspelare över och nu hoppas han kroppen ska återhämta sig efter att tagit mycket stryk.

”Senaste tiden har varit väldigt påfrestande”

Efter att inte spelat hockey sedan säsongen 2018/2019, blev beslutet som sagt att karriären nu är över. Efter många års spel på elitnivå är det nu ett kapitel som Cehlin tvingas lämna.

– Senaste tiden har varit väldigt påfrestande, dels lider jag fortfarande av mina hjärnskakningar men också pga av psykisk ohälsa, något jag aldrig tidigare upplevt i mitt liv, skriver Patrick Cehlin på sin Facebooksida.

”Fått göra det man älskar”

Att Cehlin fått livnära sig på det han älskar allra mest är något han uppskattat. Att ha hockey som jobb är få förunnat, men här väljer han och tacka både fans, lagkamrater, funktionärer och människor i ”hockeybubblan” för sin tid som hockeyspelare.

– Jag vill från botten av mitt hjärta tacka alla lagkamrater, människor runt om i klubbarna jag spelat för, alla funktionärer, fans och människor i hockeybubblan, det är tack vare erat engagemang jag har fått ha världens bästa jobb och för att ni gör hockey och dess inramning till vad den är.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN