Foto: Bildbyrån
Scandic

Rögle har beslutat att låna ut bröderna Elvenes kommande säsong. Bröderna Lucas och Ludvig kommer kommande säsong att spela i en allsvensk klubb.

Lucas Elvenes har nyligen fått sitt A-lagskontrakt med Rögle. Nu kommer han tillsammans med sin storebror Ludvig Elvenes, att lånas ut till Oskarshamn.

– Det är klart med bägge två, säger Rögles sportchef Anders Carlsson till HD.se

“Han ska få den istid han behöver”

Anders Carlsson förklarar vidare för Hd.se vad syftet med att låna ut Elvenes-bröderna är. Det man vill är att ge dem mer istid.

– Vi har gett Lucas Elvenes ett A-lagskontrakt och tanken med honom är att han ska få den istid han behöver på seniornivå och måste spela i de tre första femmorna någonstans för att kunna spela sitt spel, berättar Carlsson för HD.se och fortsätter:

– Därför tänker vi låna ut honom till Oskarshamn det här året och sen spela hos oss nästa år. Men det kan ju även bli så att han kan spela hos under säsongen, den möjligheten finns.

Kan hämtas tillbaka till Rögle

I avtalet mellan Rögle och Oskarshamn finns det inga begränsningar hur många gånger Rögle vill välja att återkalla Lucas och Ludvig till klubben. Sportchef Carlsson vill dock att Lucas som bara är 17 år, ska utvecklas i lugn och ro.

– Absolut ingen, men det är inte tanken att han ska bli jojo fram och tillbaka. Han ska få utvecklas i lugn och ro och få spela seniorhockey och få göra det på en hög nivå som allsvenskan är och där tror vi att han kan göra det bra i Oskarshamn. De har en bra organisation, de har en bra tränare i Hellkvist som jag har haft en bra kommunikation med i den här frågan, säger Carlsson till HD.se

Utlånad till Mora förra säsongen

Förra säsongen var Ludvig utlånad till Mora i HockeyAllsvenskan. På 29 matcher stod han för tio poäng. Efter det skickades han tillbaka till Rögle och var ombytt i 26 matcher, men bidrog inte med några poäng. Lucas debuterade i Rögles A-lag förra säsongen. Han fick då spela tolv matcher, men lyckades inte bidra med några poäng. I Rögles J20-lag bidrog han med 45 poäng på 41 grundseriematcher.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer