Hammarbysupportrar samlande in material till vården

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något heter det ju. Hammarbysupportrar samlande in material till vården under helgen i Stockholm. ”För staden och för vården” lydde slogan.

Det var på Medborgarplatsen i Stockholm där Hammarbysupportrar samlande in material till vården. Initiativet togs av Bajen Fans, en supporterföreningen till Hammarby Idrottsförening. ”För staden och för vården” kallades insamlingen i stället för den vanliga slogan, för staden och laget.

Coronaviruset Covid-19 har spridit sig som en löpeld över världen under våren och har ställt in mängder med evenemang. Regeringen i Sverige har förbjudit sammankomster på fler än 50 personer och ingen ljusning finns just nu i sikte. Vården i Sverige går just nu på knäna. Inte nog med att personalen inte räcker till trots att de arbetar tolvtimmarspass, dessutom saknas det sjukvårdsmaterial. Detta tog Bajen Fans till sig och startade en insamling under helgen på Medborgarplatsen i Stockholm.

Som supportrar får vi se det jämt och ständigt i form av god laganda och samarbete på plan.

-Vi vet att vården runtom i landet är oerhört ansträngd. Personalen gör hjältedåd med begränsade resurser men materialbristen är rent ut sagt på väg att bli ett folkhälsoproblem. I kontakt med berörda vårdinstanser och myndigheter är det tydligt att hjälp från civilsamhället gärna tas emot skriver Bajen Fans på sin hemsida

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Vi står även idag på Medis och samlar in material till vården. Kom förbi om ni har något att bidra med.

Ett inlägg delat av Bajen Fans (@bajenfans)

Vi söker Bajen Fans för att veta hur insamlingen gick.
Texten uppdateras.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN