AVSLÖJAR: Hammarbys hemmaarena kan rivas

Efter Hockeybladets larm, Hammarbys hemmaarena kan rivas. Nu har Stockholm Stad kallat föreningarna i SDC-hallen till informationsträff om ishallens existens.
– Planen är att riva den efter säsongen, säger en källa till Hockeybladet.

Hammarbys hemmaarena kan rivas, men det får vänta tills säsongen är över. Då får de kanske användning för en ComeOn bonuskoodi. För en månad sedan larmade Hockeybladet om ishallen i Sätra, SDC-hallen, är en hälsofara. Nu har idrottsförvaltningen i Stockholm Stad kallat till en informationsträff. Men att ishallen ska rivas förnekar enhetschefen på idrottsförvaltningen när Hockeybladet når honom.

– Den ska inte rivas, inte inom de närmaste åren i alla fall, säger Magnus Carlsson till Hockeybladet.

AVSLÖJAR: Hammarbys hemmaarena kan rivas
Foto: Privat

Trots att ishallen är full av mögel och är hälsofarlig?
– Den håller på att saneras av Stockholm Stad just nu.

När ska ni ha informationsträffen?
– Jag kan inte svara på fler frågor över telefon. Mejla mig så svarar jag förhoppningsvis den här veckan, kanske i morgon.

Skickat mejl

I ett mejl till de föreningar som har verksamhet i ishallen skriver Magnus Carlsson bland annat:

”Härmed kallar idrottsförvaltningen i Stockholm stad till en informationsträff angående en eventuell evakuering av Sätra ishall samt ny placering för densamma.

Ingen särskild dagordning skickas ut i förväg utan, kommer delges om behov finns, vid mötets start.

I samband med informationsträffen finns det möjlighet att ställa frågor runt projektet.

Från idrottsförvaltningen kommer dels företrädare från vår driftavdelning samt vår planeringsenhet medverka.”

I samma mejl meddelar Carlsson att klubbarna får ha med sig två representanter och att inga frågor kommer att besvaras i förtid.

Under tiden som ishallen i Sätra rivs och byggs upp igen kommer Stockholm Stad att erbjuda en tältlösning för föreningarna med verksamheten där, enligt uppgiftslämnare till Hockeybladet. Något som skulle drabba Hockeyettanföreningen Hammarby extra hårt. De får inte spela i tält och Hovet klarar inte av att husera klubben. Då återstår det för Hammarby att spela sina hemmamatcher norr om staden i Husby ishall.

De föreningar som är aktiva i ishallen och kallade till informationsmötet i Sätra är Djurgården Hockey, Hammarby Hockey, Mälarhöjden/Bredäng Hockey (MB Hockey) och Sätra Konståkning.

Tankar om ishallen

Så här skrev undertecknad om SDC-hallen i den krönika som det hänvisas till i början av artikeln.

För en vecka sedan var jag ute i SDC-hallen i Bredäng (Sätra IP) i södra Stockholm. Att den ens får inhysa ishockey överhuvudtaget är en stor skandal. Att barn och ungdomar får träna i den miljön är skakande. Ishallen är så gravt fuktskadad att väggarna är antingen genom sjuka av vatten, mögel eller både och. Bilden här bredvid är tagen i speakerbåset i SDC-hallen, det går knappt att se trät för allt mögel. För att det ens skulle kunna gå att spela match har man satt in byggfläktar som ska dra ut fukten från luften. Det som finns in väggar, tak och golv är dock svårt att få bort. Hallen borde stängas på stört och jag tror att det kommer att stängas inom kort.

Den så kallade pisten, ytan där isen lägga är skev, det skiljer nära på en halvmeter mellan de olika kortsidorna. Dessutom är den skev långsidesmässigt också. SDC-hallen är en skam och symbolen för hur Stockholm stad tar död på ishockeyn. Jag mår verkligen illa av att se hur ishockeyföreningarna behandlas.

Jag har en lekmannalösning på ishallsproblematiken inom Stockholm stad och det är dags att sätta fart. Läs mer om förslaget till Stockholm stad här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN