Home Krönika Debatt FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas

0
FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas
Foto: Montage
Jag har precis publicerat en krönika om hur illa det är ställt med ishockeyn i Stockholm stad. Har man kritik att ge ska man också kunna presentera en lösning på problemet. Så ska hockeyn i Stockholm räddas – här är mitt förslag.

Det är många som pratar om ishockeyn i Stockholm och jag vet att Stockholms Ishockeyförbund gör vad de kan för att förbättra den undermåliga situationen för ishockeyn framför allt i Stockholm stad. Jag ger mig in i debatten ordentligt och kommer med ett eget förslag – så ska hockeyn i Stockholm räddas.

Ta en titt i landet

Det är inte svårt att förstå att ungdomar väljer att flytta från Stockholm för att spela ishockey på toppnivå. Kanske inte för att lagen är bättre dit de flyttar, men förutsättningarna för att bli en bättre ishockeyspelare är bra mycket bättre. För att ta ett exempel, Skellefteå har tre ishallar i Skellefteå Kraft-området. Det spelar ingen roll om det är något evenemang i själva arenan, lagen behöver inte åka bort för att träna – de behöver bara gå till en annan del av anläggningen.

Mina förslag

Jag har ett antal förslag på hur Stockholm stad snabbt ska kunna utöka antalet ishallar och det snabbt. Jag misstänker att det kan bli lite gnissel i Kärrtorp, men mota Olle i grind Stockholm och bygg!

Hovet

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas
Hovet ska rivas, det är planen och området där Söderstadion låg ska bebyggas. Just nu står det hela och stampar på att inte Globen är renoverad så att klubbarna som tvingas lämna Hovet, AIK och Djurgården ska godkänna spel där. Det är bra, då finns det en chans att rädda ishockeyn i Stockholm på samma gång.

Planen är att lägga två isytor där Hovet ligger idag, men ingen av ytorna ska ha någon publik att räkna med. Det ska bara vara träningsytor.

I mitt förslag rivs Hovet som det är idag. Man sänker isytan 15 meter och bygger upp en läktare upp till markplan ungefär. En ny fräsch arena som tar cirka 10 000 åskådare. Här kan man även ha konserter med mera. En mindre hockeyarena för cirka 3 000 åskådare, här skulle damer, juniorer och Hammarbys herrar kunna spela sina matcher. Lägg därtill ytterligare fyra isytor för träningar, även konståkning skulle kunna komma in här.

Sätra IP

I Bredäng ligger Sätra IP, där ligger idag undermåliga SDC-hallen och en trasig uterink. Här skulle jag förorda en helt ny hall med plats för cirka 2 000 åskådare, lägg där till tre träningshallar. Kan utnyttjas av både ishockey och konståkning. Hur som helst, hallen måste rivas och det behövs en ny hall, passa på att bygga mer för hockeyn då!

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas

Östermalms IP

Här finns idag ett tält, riv tältet och bygg en hall med tre isytor, det skulle hjälpa ishallssituationen i innerstaden något.

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas

Kärrtorps IP

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas
Här vill Hammarby bygga och låt dem bygga för sin ungdomsverksamhet. Tre isytor öppnar för fler föreningar och även konståkningen.

Spånga IP

Här finns det yta att bygga tre träningsrinkar, kanske uppdatera den befintliga arenan också. Här kan ishockey och konståkning samsas om istiderna.
FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas

Mälarhöjdens IP

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas
Här skulle det behövas tre nya isytor, men det får inte plats. Med en ny isyta skulle Djurgården kunna utöka sin verksamhet och framförallt tjejhockeyn skulle kunna få ett uppsving. Något som naturligtvis gäller för varje förslag.

Grimsta och Farsta

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas
Grimsta IP

Här är det lite svårare att bygga, men det går bara staden vill. Förslagen här är kanske mer dröm. Hoppas att drömmen går i uppfyllelse.

FÖRSLAGET: Så ska hockeyn i Stockholm räddas
Farsta IP

Stora Mossen, Zinken och Husby

Här finns det inte så stora ytor att det får plats med en till ishall. I varje fall inte på Zinkensdamms IP eller i Husby. Stora Mossen, kanske. Men här får vi vara glada att det ens finns ishallar. Nåja, snart öppnar Zinkensdamm igen.

Krönikan om hockeyns situation i Stockholm hittar du här.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.