SDHL-KVALET: Viktigt vinst för Göteborg

Igår var det dags för direktkval till SDHL och sistaplacerade Göteborg tog sig an Malmö i den första i bäst av tre matcher. Det slutade med en viktig vinst för Göteborg.

Det blev en viktig vinst för Göteborg mot Malmö i kvalet till SDHL, nu är västkustgänget endast en seger från att hålla sig kvar i SDHL. Seger med 2-1 mot Malmö sätter SDHL-kaget förarsätet.

Stor matchhjälte blev tvåmålsskytten Elin Svensson, hon kom till Göteborg under säsongen. Svensson hade inte gjort ett enda mål i Göteborgströjan innan kvällens match, nu blev det två i en och samma match och matchhjältestatus för 18-åringen som spelat större delen av sina seniormatcher i Troja/Ljungby.

Matchen

Lagen hade varanann period målmässigt och det var Göteborg som inledde målskyttet redan efter drygt tre minuter in i matchen. I övrigt var det en jämn period och det märktes att det stod mycket på spel.

I början av den andra perioden fick Göteborg chansen att dra ifrån. En sen utvisning i den första perioden och en tidigt i den andra, gjorde att de fick spela powerplay i fyra av de fem första minuterna. Stärkta av ett bra boxplay kunde Malmö kvittera 43 sekunder efter boxplay nummer två i den andra perioden. Det var Malmös Malene Frandsen som kvitterade. I mitten av perioden hade Malmö chansen att gå upp i ledningen, men Nicole Jackson i Göteborgsmålet räddade en straff.

Även i den avslutande akten kom det enda målet i den första halvan av perioden. Det var matchhjälten Elin Svensson som stod för det. Efter det kom Malmö aldrig ikapp och Göteborg vann del ett.

Uppoffrande spel

Den stora anledningen till att Göteborg vann den första kvalmatchen, är tack vare deras uppoffrande spel in i det sista. De gav sig aldrig och tvekade inte på att täcka skott med huvudet först. Riktigt roligt att se, enligt undertecknad.

Stora, starka och fysiskt bättre

Göteborg var strået vassare än Malmö, framförallt i det fysiska spelet. Flera Malmöspelare åkte på ett par riktiga proppar när Göteborgarna körde över Malmöspelarna. Göteborgspelarna såg även ut att vara bättre fysiskt byggda då motståndet såg ut att ha tappat orken i slutet av den tredje perioden vilket resulterade i en viktig vinst för Göteborg.

Inför den tredje perioden bet Göteborg verkligen i det sura äpplet. Det såg nervöst ut de två första perioderna, men inför den tredje perioden biter spelarna ihop och kommer ut som ett starkt och vinnande lag inför den tredje perioden.

I den andra kvalmatchen vann Modo övertygande mot Skellefteå med 4-0 på bortais.

Nästa match i kvalet spelas på lördag klockan 16.00.