KVAL: Så spelas kvalet till SDHL

Våren är snart här och det betyder att alla slutspel och kval ersätts av den vanliga lunken. Här nedan finner du allt du behöver veta om kvalet till SDHL. 

Sedan SDHL skapades inför säsongen 2016/17 har inget lag lyckats i kvalet i SDHL. Det senaste laget som avancerade till den högsta ligan i damhockey var Djurgården 2015 när de vann kvalserien. Året efter gick även Göteborgs HC upp till den dåvarande Riksserien efter att Sundsvall dragit sig ur. Från och med säsongen 2016/17 när SDHL skapades ersattes kvalserien med nuvarande kvalspel.

De två lägst rankade lagen från SDHL får kvala sig kvar i den högsta serien genom ett möte med de två bästa lagen från damettan i bäst av tre matcher. I samtliga kvalspel hittills i SDHL har det varit SDE och Göteborg som deltagit. I år blev det dock en skräll när SDE gick till slutspel och i stället får Modo kvala sig kvar tillsammans med Göteborg HC.

Förkval till playoff 

Det finns fyra serier i damettan där det bästa laget i varje serie går till ett förkval. Seriesegrarna från de fyra serierna möts i geografisk ordning i ett möte i bäst av tre matcher. I år är det segraren från östra serien som möter segraren från norra serien. Samtidigt möter segraren från den södra serien segraren från västra. De byter denna ordning varje år och nästa år möter norra/västra och södra/östra.

Från den östra serien kvalificerar sig Haninge Anchors efter några års frånvaro i toppen. De kommer att möta Skellefteå AIK som för tredje året i rad tar sig till detta kval. Från den västra serien kommer Färjestad BK som kommer att få möta Malmö Redhawks.

19/2 19:00 Skellefteå Haninge Anchors Skellefteå Kraft Arena
22/2 13:00 Haninge Skellefteå AIK Torvalla IP
Ev. 23/2 13:30 Haninge Skellefteå AIK Torvalla IP

 

20/2 19:00 Malmö Färjestad Malmö Isstadion
22/2 16:30 Färjestad Malmö Löfbergs Arena
Ev. 23/2 15:30 Färjestad Malmö Löfbergs Arena

Playoff till SDHL

Vinnarna i mötena i förkvalet avancerar till Playoff till SDHL. Här kliver Modo Hockey och Göteborg HC in i handlingarna. Där är lagen från SDHL rankade och det högst rankade laget väljer sin motståndare först.

26/2 19.00 Skellefteå Modo Skellefteå Kraft Arena
29/2 16.00 Modo Skellefteå Fjällräven Center
Ev. 1/3 16.00 Modo Skellefteå Fjällräven Center

 

26/2 19:00 Malmö Göteborg HC Malmö Isstadion
29/2 16:00 Göteborg HC Malmö Angered Arena
Ev. 1/3 12.30 Göteborg HC Malmö Angered Arena

Det är ej så länge oklart om matcherna kommer att tv sändas eller sändas på webben. Dock finner ni alltid alla resultat via swehockeyappen som kan laddas ner där appar laddas ner. Det finns även på webben på denna länk.

Läs mer om SDHL här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN