Slutspelskaraktär
Foto: Bildbyrån
Hallå! Nu är jag på gång igen! Vilken fest det blev under lördagskvällen. Klacken fick en att tro att det var slutspel och inte första matchen för SHL-säsongen.

Det var ett tag sen senast vi hördes, sågs. För de flesta har väl uppehållet inneburit härliga semesterdagar, hoppas jag. För min egen del har jag både kunnat njuta av sol och bad, men jag har också lag ner tid på att titta på hockey, spelsystem och inte minst synat spelare. Jag har också roat mig med att titta på övriga föreningars satsningar. Enkelt kan sägas att en del satsar på målgörare av klass, medan andra håller hårt i plånboken. Rätt eller fel får framtiden utvisa.

Nya regler

Jag har också läst, men ej blivit klokare, på de nya reglerna, kan bara instämma i före detta Malmöspelaren Sylvegårds kommentar ”det kommer att lugna ner sig och bli som vanligt efter några veckor”.

Roligaste är dock att ta del av alla experters åsikter, men naturligtvis har jag inte kunnat låta bli att lägga in mitt eget veto. Den här gången kanske lite förhastat, ska erkännas. Man ska nämligen inte före säsongstart gå ut och lova att käka upp något hårdsmält om expertscenariot skulle slå in. Eller sätta en hundring på att Niclas Bergfors och Mattias Guter aldrig kommer att gör mål. Naturligtvis lyckades Bergfors tråckla in pucken och där rök hundringen.

Tro nu inte att jag kommer att sluta vara kaxig, nej jag har sett en del och till skillnad från coacher och sportchef så har inte jag tålamod att vänta tills efter jul på prestationer från vissa spelare och målvakter i Djurgården.

Vill uppleva guld

För vem vill hamna utanför finrummet och i skuggornas dal. Inte jag i varje fall som alljämnt hoppas få uppleva ett guld med Djurgården.

Förra säsongen lyckades jag få supportrarna att dela upp sig i två läger om Dick Axelsson. I år skippar vi Axelsson, i år råder det redan delade meningar om målvaktsvärvningen Niclas Svedberg. Enligt mångas åsikt är han en klasspelare med lång meritlista. Men man kan inte leva på gamla meriter. Det var då det, nu är det en ny säsong och ett nytt lag och han måste, inte minst för sin egen skull, upp till bevis snabbt.

För ett lags stabilitet är det viktigt, anser jag, med ett bra och säkert målvaktsspel. För att ta till en väl använd klyscha så är ingen kedja så stark som den svagaste länken.

I lördagens match svarade Svedberg för en superräddning, men han simmade också runt en del, vilket för mig är oroande. Berglund visade en glimt av vilken lirare han är och fick mig att minnas när jag såg honom i Småkronorna.  Josefson är alltid bra, men han är också hårt bevakad.

Vilken talang!

Fast i mina ögon var det andra som gav extra strålglans åt lördagens fartfyllda SHL-premiär.  Jag säger bara wow, vilken lirare han är Alexander Holtz! En valp som får även en gammal ringräv som jag att tro att en stjärna fötts på Hovet. En annan sevärdhet var Manuel Ågren, han visade upp en frejdighet och fart som gav extra krydda åt matchen och framtiden.

Mycket att önska

I övrigt finns mycket att önska, inte minst önskar jag att spelarna får extra träning i att göra mål. Och att de i power play inte är så förutsägbara.

Spelsystemet gnällde jag om hela förra säsongen, det tänker jag inte nämna i år.  I Sverige måste samtliga lag spela Sverigespelet, sug på den tills vi hörs.

Tack för mig! Vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer