Klubbikonen tillbaka i Djurgården som tränare

Nu är det klart, klubbikonen, Nichlas Falk, är tillbaka i Djurgården som tränare. Falk har skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.
– Det känns väldigt roligt att kunna välkomna Nichlas Falk tillbaka till Djurgården i rollen som assisterande tränare, säger Joakim Eriksson.

Efter elva år är klubbikonen tillbaka i Djurgården och A-laget. Denna gång går Nichlas Falk in som assisterande tränare till hockeylegendaren Barry Smith. Falk kommer att ha ansvaret för att utveckla forwards. Gör matchen ännu mer intressant genom att bitcoin betting på ditt favoritlag på Rocketpot.io! Här kan du hitta bra odds, snygg design och enkel navigering.

Nichlas kommer främst att jobba med den individuella utvecklingen av forwards. Utöver det kommer han även att verka som ett reflekterande taktiskt öga under matcherna på hur vi genomför vårt grundspel och vilka eventuella taktiska anpassningar vi måste göra under matchernas gång, säger Joakim Eriksson sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

16 säsonger

Som spelare spelade Falk hela 16 säsonger i Djurgården och avslutade karriären som 40-åring säsongen 2010/2011.

Totalt blev det 866 matcher i Djurgårdens tröja, fördelat på 751 i SHL och 115 i SM-slutspel. Han gjorde 389 poäng för Djurgården och vann två SM-guld. Hans tröja med nummer 16 är upphissad i Hovets tak. Han vann också ett VM-guld, som spelare i Tre Kronor.

Mikael Aaro

Igår presenterade Djurgården sin andra assisterande tränare, Mikael Aaro, som närmast kommer från Skellefteå. Han ska utveckla backarna och har huvudansvaret för försvarsspel och boxplay.

– Som komplement till Barry tillträder Mikael Aaro som ny assisterande tränare med huvudfokus på vårt försvarsspel, boxplay och individuella utveckling av backar. Mikael har en spelarbakgrund som back och har de senaste säsongerna varit tränare i Karlskrona när de spelade i SHL, samt Skellefteås J20-lag, säger Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Som spelare nådde Aaro spel i Hockeyallsvenskan med både Piteå och Karlskrona som högst. Han spelade också i tre norska klubbar. Som tränare har han varit i Hockeyallsvenskan, även där i Karlskrona. Kontraktet med Djurgården är skrivet över den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN