Foto: Bildbyrån
Nu ryter hon till igen, besviken över Djurgårdens prestation igår. Nu får även domarna en skopa. Vilka hade en riktigt dålig dag på jobbet?

Hallå, nu är jag på gång igen! Jag är inte bitter, men det var en riktigt dålig dag på jobbet i söndags. Jag liknar Djurgården vid SJ, man vet aldrig vad som händer. Antingen är det dåliga kontakter, el-ledningar som glappar och rasar, eller vagnskador. Tågen tvingas då stå stilla eller gå med halvfart. Halvfart är bara förnamnet på Djurgårdens prestation under större delen av den så viktiga matchen på söndagseftermiddagen.

Axelsson en temperaturhöjare

Det som fick matchen att glimma till, eller snarare att det slog gnistor, var när Dick Axelsson slog sönder utvisningsbåset dörr! Det som också höjde temperaturen och framförallt hoppet var den fullträff som Robert Norell fick på. Det fick klacken att vakna och tackfast trumma igång hela Hovet. Då var det många som trodde att Djurgården skulle vända matchen. I ärlighetens namn försökte laget, men man vaknade alldeles försent, tyvärr.

Men det var inte bara SJ och Djurgården som hade en dålig dag på jobbet. Jag trodde botten var nådd när det gäller domare och domslut, men icke. Jag hade fel!

Jag vill understryka att jag ingalunda skyller förlusten mot Skellefteå på domarinsatsen. Däremot håller jag med Malmöcoachen Peter Andersson, ”att det inte finns någon rättvisa och att domarna inte är konsekventa i sina domslut”. De hjälper, enligt honom, vissa lag och dessa får år efter går gå i en särskild gräddfil.

Tornberg klockren

TV:s expertkommentator Tornberg brukar jag däremot inte hålla med, men den här gången var han klockren! ”Om man bryter ner ett domslut och ser konsekvenserna av det kan det innebära att en coach blir avsatt, men också att ett lag åker ur serien, eller missar slutspel.” Till syvende och sist handlar det om pengar för en förening.

På Hovet sitter jag på en alldeles perfekt plats, den ger en bra bild av det som sker på hela isen. Och innan jag påpekar om domarinsatserna brukar jag kolla om och om igen på vissa sekvenser. Det är först efter detta jag yttrar mig.

Om domarna har någon självaktning, så kan de inte vara nöjda med den insats de presterade på Hovet. Jag har många gånger efterlyst utbildning teoretiskt och fysiskt för att de ska kunna hinna med i den fart som modern ishockey står för. Men de tycks inte vara intresserade, de behöver ju aldrig stå till svars för sin prestation.

Till alla som hade en dålig dag på jobbet i söndags ropar jag som Djurgårdsklacken Hallå, vakna. Ta på blåställen, kavla upp ärmarna och kör. Jag påpekade efter första kvarten att säsongen var över, jag fick mothugg. Visst glimmade laget till efter det, men man svajar oroväckande — precis som SJ:s el-ledningar.

Tack för mig, vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer