KLART: 20-åringen klar för tabellfyran

0
533
Linus Karlsson
Foto: Bildbyrån
Karlskrona och Karlskoga har under dagen gjort klart att 20-åringen blivit klar för en ny klubb. Linus Karlsson har lämnat sin tidigare klubb, Karlskrona, för spel i sin nya klubb, Karlskoga.

Karlsson kom till Karlskrona från sin moderklubb Boro/Vetlanda efter att ha gjort 44 poäng på 31 matcher i Division två. 20-åringen som nu är klar för tabellfyran Karlskoga har tidigare under säsongen gjort 22 poäng på 36 matcher. Karlsson är också noterad för landslagsmatcher i både U19 landslaget och U20 landslaget och där har han gjort sju poäng på sju matcher.

Sejouren i Karlskrona

Den treåriga sejouren i Karlskrona började med att han spelade i Karlskronas J20 där han producerade 52 poäng på 42 matcher. Detta öppnade då upp för spel i Karlskronas herrlag där han i första matchen noterades för ett poäng. I den förra säsongen gjorde Karlsson 18 poäng på 52 matcher, ett personligt poängrekord för Karlsson som redan slagit sitt gamla poängrekord med 22 poäng på 36 matcher. Men alla historier har sitt slut och nu börjar alltså ett nytt kapitel för 20-åringen som är klar för tabellfyran.

Hans stora genombrott

Karlsson har inte riktigt fått det stora genombrott som man trodde att han skulle få i Karlskronatröjan, men det hoppas man på att han ska få i Karlskogatröjan istället menar Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson.

− En stor forward med bra skott och näsa för målet. Vi är väldigt glada över att Linus väljer oss och tror att han kan få sitt stora genombrott i BIK, säger Torsten Yngveson på Karlskogas hemsida.

Affären

Enligt Karlskrona var affären mellan klubben och Karlsson enkel och simpel. Man beskriver händelseförloppet som att Karlsson begärt att få lämna klubben under dagen och att klubben under samma dag tagit ett beslut om att låta spelaren lämna.

− I dag har Linus meddelat klubben ett önskemål om att bryta sitt kontrakt med Karlskrona HK och klubben har valt att tillgodose hans önskan, skriver Karlskrona om händelseförloppet mellan 20-åringen som nu är klar för tabellfyra och Karlskrona.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.