Patrik Berglund häktad – förnekar brott

Brynässpelaren Patrik Berglund igår tisdag begärdes han häktad av kammaråklagare Katinka Enström. Nu är det också klar vad han anklagas för. Idag häktades han av Gävle tingsrätt.
– Han förnekar brott, säger Gustaf Andersson.

I april, mitt under brinnande kvalspel briserade bomben, anklagades SHL-spelaren Patrik Berglund för brott mot en före detta flickvän. Idag kom beskedet att han begärs häktad av kammaråklagare Katarina Enström, nu står det också klart bad det är han anklagas för. Enligt Arbetarbladet rör det sig om våld i en nära relation och i häktningsframställan står det att det rör sig om misshandel och våldtäkt mot en före detta flickvän.

– Han förnekar brott. Vi yrkar på att häktningsframställan ska ogillas. Vår inställning är att det inte ens finns sannolika skäl för misstanke till brott, säger Berglunds försvarare, Gustaf Andersson på Strandahl advokater i Gävle till Arbetarbladet.

Kan inte kommentera

I början av förundersökningen var Berglund avstängd av Brynäs, men i de sista matcherna var han tillbaka och spelade. Nu är förundersökningen klar och åklagare Enström kommenterar inte mycket kring fallet.

– Han sitter anhållen och jag har skickat in en häktningsframställan. Förundersökningen pågår. Jag kan inte kommentera ärendet i övrigt, säger kammaråklagare Katinka Enström till Arbetarbladet och hänvisar till förundersökningssekretessen.

Michael Campese, klubbdirektör i Brynäs svarar Hockeybladet två timmar efter att vi kontakt honom.

– Brynäs IF hänvisar till pressmeddelande på hemsidan, säger han i ett sms till Hockeybladet.

Brynäs skriver en kort notis klockan 19.32 på tisdagen.

”Brynäs IF har nåtts av information om att en av våra spelare är anhållen.

Anklagelserna är ytterst allvarliga. Brynäs agerar inte domare. Spelaren är tagen ur tjänst under utredningen och vi följer den juridiska processen kontinuerligt.”

Berglund har ett år kvar på kontraktet med Brynäs. Hockeybladet har sökt Berglunds agent, rådgivare och pappa Anders Berglund.

Patrik Berglund häktades av Gävle tingsrätt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN