KRÖNIKA: Det är ni som är stolta AIK – att ni orkar!

Det är ni som är stolta AIK, skriver Hockeybladets Tomas Hedlund i en krönika, om de cirka 20 tappra står upp för klubben när det blåser som snålast. Att ni bara orkar!

Det är ingen bra hockeymatch på Hovet den här kvällen när AIK tar emot småländska Tingsryd. Däremot finns det en liten skara människor som ska hyllas den här kvällen. Det är ni som är stolta AIK, att ni bara orkar. Jag beundrar verkligen er kärlek till klubben ni älskar. Det spelar ingen roll att laget ligger hjälplöst sist i Hockeyallsvenskan. Ni är drygt 20, av de uppskattningsvis 700 åskådarna på plats ikväll, som verkligen gör allt för att lyfta det sargade laget. Den officiella siffran uppgick till 2 047 sålda biljetter.

Det är inte alltid ni når fram ens till pressläktaren, men hade vi satt betyg hade ni fått A för att ni är på Hovet match efter match efter match. Ni ger aldrig upp, ni försöker sjunga fram laget till seger. Ibland försöker ni håna motståndarna som är en handfull färre än vad ni är. Hur det än är så är det ni som är stolta AIK. Hela föreningen, idag är det huvudföreningen som är matchvärdar, borde ge er livstids medlemskap i föreningen.

Fler i kvalet?

Nu hoppas jag, för klubbens skull, att ni får med er mångt flera i det ödeskval som väntar klubben i slutet av mars. Hur det än är så behövs AIK i hockeyns finrum. Det betyder mycket för svensk hockey och framförallt för stockholmshockeyn att en klassisk klubb som AIK finns. SHL skulle må bra att de gastkramande derbyna i Globen och ungdomarna skulle ha fler idoler att se upp till.

Ära de som äras bör, även om jag förundras över att ni orkar med att stötta laget. Det ska tilläggas att det var vid Hockeybladets räkning 54 personer på klacksektionen, av dessa var det cirka 20 personer som var aktiva.

Matchen slutade 1-0 till AIK som därmed får lite självförtroende in på kontot, läs mer om matchen här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN