En storspelande Järvinen frälste AIK

Hela 22 poäng skiljde de Hockeyallsvenska lagen åt när bottenlaget AIK tog emot Tingsryd. Hemmalaget, som är i desperat behov av formförändring lyckades slutligen plocka hem tre viktiga poäng. Mycket tack vare en storspelande hemmamålvakt.

Bottenlaget AIK är i desperat behov av att få med sig så många poäng som det bara går inför slutspurten av säsongen. Laget ligger på en tung jumoplats i tabellen, men efter kvällens vinst mot Tingsryd känns det troligtvis lite enklare att hålla på AIK. En storspelande Järvinen frälste AIK och höll nollan i kvällens möte.

Negativa statistiken

Innan vinsten mot Karlskrona den 22:a januari hade AIK inte tagit en trepoängare på hela tio matcher. Med vinsten hoppades laget lyckas ta sig in på vinnarspåret igen, har ännu inte riktigt lyckats ta sig ur sin svacka. kväll skedde något dock i hemmalaget. För första gången på många matcher blev det AIK som lyckades hålla nollan och ta en mycket viktig trepoängare mot Tingsryd. Stor matchhjälte blev målvakten Mika Järvinen som likt en vägg blockerade kassen.

Kvällens möte innehöll till en början långt ifrån kvalité. De båda var betydligt svajande i den första perioden och det var tydligt att båda lagen kommer från dåliga formkurvor och inte riktigt vågade ta det där extra steget för tre poäng. Det ändrade AIK:s målvakt Mika Järvinen på när han stabilt slog bort varje puck som tog sig fram till honom.
Järvinens stabila målvaktsspel verkade smitta av sig på det övriga spelarna i hemmalaget som spelade upp sig i den andra perioden. När Oscar Nord senare gjorde mål gav det hemmalaget ännu mer motivation till att avsluta matchen som vinnare.

När Tingsryd mot slutet av matchen pressade för att få till en kvittering fortsatte hemmamålvakten att bidra med sitt stabila spel som slutligen kunde fastställa resultatet 1 – 0. En stor applåd höjde taket på Hovet när det tillkännagavs att hemmamålvakten utses till matchens lirare.

Läs även Hockeybladets krönika om styrkan i AIK:s hemmaklack här.