KHL-SLUTSPEL: Sex svenska spelare kvar i kampen om Gagarin Cup

0
844
Foto: Bildbyrån
KHL-slutspelet har nått konferensfinalerna, där CSKA Moskva och SKA S:t Petersburg möts i västra konferensen och Ak Bars Kazan och Traktor Chelyabinsk i östra konferensen. Sammanlagt sex svenska spelare är kvar i kampen om att få lyfta Gagarin Cup i slutet av säsongen.

CSKA – SKA

Storklubbarna CSKA Moskva och SKA S:t Petersburg möts i den västra konferensfinalen. Båda lagen hade en riktigt bra grundserie där SKA slutade på första plats och CSKA på andra plats.

SKA anses vara förhandsfavoriten att ta sig till final med deras breda trupp, men CSKA har klarat sig långt med deras hårt jobbande och fysiska spelstil och kan definitivt utmana SKA:s stjärnor.

SKA har två svenska backar i laget, Patrik Hersley och David Rundblad. Hersley hör till en av SKA:s viktigaste backar och har på 14 mål och 21 assist på 43 matcher.

Rundblad däremot tillhör inte SKA:s startande backar, som ger en ganska bra bild av hur djup SKA:s backlinje är. Rundblad har ändå fått spela en hel del i grundserien, där han på 39 matcher gjorde två mål och nio assist.

CSKA har en svensk i deras laguppställning, målvakten Lars Johansson. Johansson är lagets andra målvakt bakom ryske målvaktstalangen Ilya Sorokin som storspelat detta slutspel. Johansson har spelat en riktigt bra säsong i CSKA, på 21 matcher har han en räddningsprocent på 93,8% och 1,31 insläppta mål per match.

SKA har ett lag fyllt med stjärnor, men de viktigaste spelarna är definitivt Pavel Datsyuk, Ilya Kovalchuk, Nikita Gusev och Vyacheslav Voynov. CSKA:s viktigaste spelare är målvakten Ilya Sorokin, och anfallarna Kirill Kaprizov, Sergei Andronov och Ivan Telegin.

Första matchen i spelserien spelas ikväll klockan 18.30 svensk tid.

Ak Bars – Traktor

Ak Bars Kazan och Traktor Chelyabinsk möts i den östra konferensfinalen. Ak Bars hade en riktigt bra grundserie där laget slutade på första plats. Traktor hade däremot en dålig start på säsongen men kämpade sig tillbaka och slutade på en tredje plats.

Ak Bars är klar förhandsfavorit i denna spelserie, men Traktor har redan överraskat många med att ta sig ända till konferensfinalen, så det löns inte att underskatta laget.

Ak Bars har en svensk spelare i deras trupp, Anton Lander, som nu spelar sin första KHL-säsong. Lander har fått spela mycket, på 54 matcher gjorde 9+29 i grundserien och har nu gjort tre mål och tre assist i slutspelet.

Traktor har två svenskar i deras trupp, Richard Gynge och Linus Videll. Båda spelarna har varit viktiga för Traktor, både Gynge och Videll gjorde varsitt mål i den avgörande sjunde matchen mot Ufa, som slutade 2-1 till Traktor.

Gynge spelade 49 matcher i grundserien och gjorde 14 mål och 18 assist i dessa. Videll däremot spelade 46 matcher och gjorde 8 mål och 20 assist.

Några av Ak Bars viktigaste spelare är Justin Azevedo, Stanislav Galiev och Danis Zaripov. Traktors viktigaste spelare är tjeckiske målvakten Pavel Francouz, som hållit laget med i matcherna i slutspelet. Andra viktiga namn i Traktor är talangen Vitali Kravtsov och Paul Szczechura.

Första matchen i serien spelas fredagen den 30.3 klockan 18.00 svensk tid.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.