SLUTSPELET 2018: Så slutar semifinalerna i jakten på LeMat-pokalen

Det är dags för semifinalspel i slutspelet 2018 och efter en titt i kristallkulan ser jag vilka lag som möts i finalen. Får Växjö revansch på Malmö efter kvartsfinalförlusten förra året? Är det Djurgården eller Skellefteå som står segrare i den andra serien? Nu går jakten på LeMat-pokalen in i steg tre av fyra.

På måndag fortsätter jakten på LeMat-pokalen och det är dags för Hockeybladet och undertecknad att ge sig ut på djupt vatten och tippa semifinalerna. Är det så enkelt att Växjö ska krossa Malmö som många tror? Växjö vann ju ligan överlägset och vann även tre av fyra möten med Malmö under säsongen? Kan Malmö skrälla mot Växjö även i år, denna gång i semifinal i stället för i kvartsfinal? Ska Djurgården fortsätta att ha övertaget på Skellefteå, stockholmarna vann även de tre av fyra matcher mot sina semifinalmotståndare? Låt oss gå igenom serie för serie.

Växjö – Malmö

I den första semifinalserien som startar på måndag 2 april ställs de suveräna seriesegrarna Växjö mot Malmö. Många experter har sagt att det redan är avgjort. En på en rosa blaska tyckte till och med att vi kunde ställa in slutspelet och skicka LeMat-pokalen till Vida Arena direkt. Växjö skulle ju sopa hem allt i fyra raka. Nu vann Brynäs en match mot Växjö. Nu hade Brynäs nära två kedjor borta på grund av skador och avstängningar. Brynäs hade dock inte haft en chans även med fullt lag, däremot kanske de skulle ha vunnit en match till.

Mot Malmö blir det inte lika enkelt för Växjö, jag tror till och med att Malmö kan skrälla rejält och vinna hela serien. Visst Växjö har stjärnorna, de har matchvinnarna. De är dock extremt känsliga för skador på nyckelspelarna, vad händer om Viktor Fasth går sönder? Då är smålänningarna extremt sårbara bakåt. Nu tror jag att Fasth håller och det kommer att bli en ordentlig målvaktsmatch mellan Fasth och Alsenfelt/Gunnarsson. Det lag som har den för dagen bästa målvakten vinner och den matchen tror jag att skåningarna kan ta hem.

Malmö avgör inför hemmapubliken i den sjätte semifinalen och skräller mot Växjö i år igen.

Matcherna
[event_blocks 27680]

Djurgården – Skellefteå

Även här har det högs rankade laget vunnit tre av fyra matcher under säsongen. Vi ska inte låta oss luras av att Skellefteå slutade femma i tabellen, klubben besitter ett ton med slutspelsrutin och den kommer väl till pass nu. Jag tror dock att deras tuffa, snudd på fula stil som de visat upp i kvartsfinalerna passar Djurgården bättre än det passade Färjestad. Djurgården är ingen klubb som gnäller om hur motståndarna uppför sig på isen och hettar det till har Stockholmsklubben elakingar, killar som bara väntar på att något ska hända. Skellefteås Joakim Lindström är avstängd en match till, tack vare att Skellefteå vann med 4-2 mot Färjestad får han straffrabatt – det blev fyra matcher i stället för fem.

Jag tror att Djurgården tar Skellefteå genom raka segrar hemma och en seger på bortaplan.

Matcherna
[event_blocks 27677]

Hur tror du att semifinalerna slutar? Vilka möts i finalen?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN