KHL: Bra start på säsongen för Jokerit efter tränarbytet

Jokerit har haft en imponerande start på KHL-säsongen. Före säsongen var det många som inte trodde på nya huvudtränaren Lauri Marjamäki, men efter 14 matchers spel har kritiken tystnat. Laget var också tvungna att ta in många nyförvärv, av vilka i princip alla lyckats hitta sin roll i laget.

Inför säsongen fanns det många frågetecken kring Jokerit. Många kritiserade huvudtränaren Lauri Marjamäki, som inte lyckats som huvudtränare i landslaget. Det var också många som tyckte att laget inte hade lyckats hitta tillräckligt bra ersättare för t.ex. backen Matt Gilroy eller anfallstalangen Eeli Tolvanen.

Nu efter 14 matchers spel har dock kritiken tystnat. Jokerit har vunnit 10 av matcherna och lyckats få med sig poäng från 12 av matcherna. Helsingforslaget ligger just nu på en tredje plats i tabellen med bara topplagen SKA S:t Petersburg och CSKA Moskva ovanför i tabellen.

Nyförvärven presterar

Lagets nyförvärv har alla lyckats hitta sin roll i laget. Speciellt Sakari Manninen och svensken Viktor Lööv har lyckats riktigt bra i nya laget. Manninen leder lagets poängbörs med 7 mål och 7 assist på 14 matcher. Lööv däremot har varit en av lagets bästa backar och har efter 13 matcher gjort 1+4 och har dessutom lagets bästa +/- på +10.

Jokerit publicerade nyligen en intervju på lagets hemsida, där Lööv bland annat nämner att han tycker alla hittat sin roll i laget och att laget har bra laganda.

-Jag tycker vi har ett bra lag. Vi har spelare för varenda roll i laget och alla har klart vilken roll de har. Såklart är lagandan bra här också, det har varit en viktig del av starten på säsongen, kommenterade Lööv om laget.

Jokerits andra svenska spelare, John Norman, har också haft en imponerande start på säsongen. Norman har en större roll i det nya laget och har tagit vara på det ökade ansvaret. På 14 matcher har svensken gjort 6 mål och 6 assist.

Stabila målvakter 

Målvaktssidan fick också ändringar då Karri Rämö lämnade Jokerit för Avangard Omsk. Jokerit tog in Janis Kalnins från Dinamo Riga som ersättare och målvakten har lyckats bra och delar ansvaret i målet med amerikanen Ryan Zapolski.

Båda målvakterna har haft en riktigt bra start, Zapolski har spelat 8 matcher och har en räddningsprocent på 92,6%. Kalnins har spelat en match mindre och har en räddningsprocent på 92,1%.

Jokerit spelar deras nästa match ikväll, då Vityaz Podolsk kommer på besök. Med vinst har Jokerit möjlighet att ta sig upp till en delad första plats i tabellen tillsammans med CSKA Moskva.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN