KHL-MÅLVAKTEN: ”SHL känns inte som ett allternativ”

Tre Kronor-målvakten Jhonas Enroth till vardags i KHL och Dinamo Minsk sitter på ett utgående kontrakt och vore en drömvärvning för SHL-klubbarna. Hockeybladet träffade honom på svensk mark där han berättade om eventuellt VM-spel och vad siktet är inställt på nästa säsong.

Jhonas Enroth lämnade spel i Nordamerika för spel i Europa och KHL. En del av planen med att vända hem till Europa var att få spela OS. Kvittot för detta kom sedan då han var en av målvakterna som Grönborg tog ut i den svenska OS-truppen. Nu är säsongen i Ryssland över och han befinner sig på svensk mark igen.

-Jag är kontraktslös och säsongen tog slut för någon vecka sedan, jag är öppen för alternativ just nu, säger Johnas Enroth till Hockeybladet.

Jhonas Enroth blev uttagen till Tre Kronors OS-trupp och med bara några veckor kvar till VM i Danmark så är frågan självklar om han siktar på spel i Hockey-VM.

–Nja jag tror inte att jag blir uttagen.

Stänger dörren till SHL

Jhonas Enroth har siktet inställt på att fortsätta karriären utomlands. Förstaprioritet är att återvända för spel i KHL, men även ett nytt NHL-äventyr lockar Tre Kronor-målvakten. Samtidigt så stänger han mer eller mindre dörren till SHL.

– Nej, SHL känns inte som ett alternativ. Jag siktar på spel i KHL i första hand och det skulle vara kul att testa NHL ett äventyr till avslutar Enroth.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN