JVM: Sveriges sista gruppspelsmotstånd

Sveriges motstånd i den avslutande matchen i JVM är Slovakien. Kan Sverige slå Slovakien och kamma hem gruppspelsvinsten?

Sverige vill vinna sin sista match för att säkra att man kommer etta i gruppen. Om man inte vinner matchen finns där en risk för att Finland skulle kunna kliva om Sverige. Det är en match där Sveriges sista gruppspelsmotstånd blir Slovakien

Finland möter Schweiz, vinner de den matchen har de en rejäl chans att gå förbi Sverige i gruppen. För Sveriges del kvittar det om man vinner i förlängning eller om man vinner på stopptid eller på straffar – man behöver ta två poäng för att säkra.

Sverige har vunnit tre av tre möjliga matcher. Vilket betyder att om Sverige och Finland skulle komma på samma poäng så vinner Sverige fortfarande gruppen då Sverige vann inbördesmötet.

Motståndarna

Slovakien har inför mötet med Sverige idag endast en vinst och två storförluster. Matchen mot Kazakstan slutade 3–1, vilket då är deras enda vinst under detta JVM.

Ska Slovakien lyckas sno poäng från gruppledarna? Slovakiens form är inte den bästa då man förlorat mot Finland med 1–8 och mot Schweiz med 2–7 i de senaste två matcherna.

Jag tror att Slovakien vill vinna. Inte för att det ger dem särskilt mycket i själva turneringen. Men däremot är jag säkert på att Sveriges sista gruppspelsmotstånd Slovakien vill åka ut med att känna att de gjort en otrolig kämpainsats. Därför tror jag att detta kommer bli en sjuk roliga match.

Siktar på gruppsegern

Jag tror att Sverige kommer att prestera på topp och göra deras absolut bästa för att verkligen säkra gruppsegern före rivalerna Finland. Om man kommer på en förstaplacering i gruppen ser det just nu ut som att man får möta antingen Tjeckien, Tyskland eller Ryssland i JVM-slutspel.

Matchen går att ses på SVT klockan 15:00.

Läs mer om JVM här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN