JVM: Akta er för dessa i Kazakstans trupp

Äntligen matchdag för Juniorkronorna. Idag står Kazakstan för mötet och detta bör bli tre enkla poäng för Sverige. Men, Juniorkronorna bör akta sig för dessa spelare i Kazakstans trupp! 

Sverige har vunnit samtliga gruppspelsmöten i årets turnering i JVM. Kazakstan har inte vunnit en enda. Kan det bli ändring på det i eftermiddagens match? Om Kazakstan orkar spela i 60 minuter är det kanske inte helt omöjligt. Dessa spelare måste Juniorkronorna akta sig för i Kazakstans trupp!

Kazakstans trupp: 

I mötet mot Finland valde Kazakstans tränare Sergei Starygin att anmäla dessa spelare till match enligt sändningen på SVT Play.

På backsidan: Artyom Korolyov, Tamirlan Gaitamirov, Madi Dikhanbek, Danil Butekno, Timofei Katassonov, David Muratov, Vladimir Schlychkov.

Forwards: Oleg Boiko, Ruslan Demin, Yusup Asukhanov, Denis Chaporov, Andrei Buyalinskiy, Vladislav Saiko, Stanislav Alexandrov, Nikita Lyapunov, Maxim Chalov, Konstantin Bondarenko, Alikhan Omirbekov, Maxim Musorov

Målvakt med erfarenhet

Vladislav Nurek och Roman Kalmykov har tillsammans delat på spaden denna turnering. Vem Kazakstan väljer att matcha blir därför svårt att avgöra. Dock ligger en gissning i att Vladislav Nurek blir startande målvakt då han har bättre statistik, ex 87,2 i SVS % och 3,51 insläppta mål per match i jämförelse med kollegan Kalmykov som har 79,41 i SVS% och hela 7,00 insläppta mål per match. Dessutom har Nurek bättre erfarenhet när det kommer till JVM och kan därför väljas som sista väktaren framför eget mål.

Se upp för Musorov och Buyalinskiy

Är det några spelare som kan förstöra eftermiddagen, och den långa sviten i gruppspelet, från Kazakstans sida så är det absolut Musorov och Buyalinskiy. Buyalinskiy stod för ett vackert mål i senaste mötet mot Finland, och är inte rädd för att upprepa det. Musorov är Kazakstans absolut bäste målgörare och leder den interna poängligan med sina tre mål! Trots att Kazakstan är ett lag Sverige borde besegra så ska Juniorkronorna absolut inte underskatta dessa spelare i Kazakstans trupp!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN