EBEL: HC Bolzano tog sig från sista plats till final efter tränarbytet

EBEL är en liga som många säkert inte hört värst mycket om. EBEL är en österrikisk liga där lag från bland annat Ungern, Tjeckien och Italien också spelar. Det är just det italienska laget HC Bolzano som nu stått för en sensationell vändning på deras säsong. Laget låg på sista plats med ungefär halva säsongen spelad, men har nu tagit sig ända till final.

Det var en tung start för italienska klubben HC Bolzano som senare låg sist i tabellen då nye huvudtränaren Kai Suikkanen kom in. Efter det har säsongen vänt totalt och nu kommer HC Bolzano att möta Red Bull Salzburg i finalen.

I Bolzano spelar en svensk back, Robin Gartner, som bland annat spelat i Leksands IF och Karlskrona HK. Gartner har haft en bra säsong i EBEL, där han på 54 matcher gjort 26 (2+24) poäng. I slutspelet har han också varit effektiv och gjort ett mål och sex assist på 11 matcher.

Lagets första målvakt, finske Pekka Tuokkola, har stått för ett imponerande slutspel. Målvakten har stått alla 11 matcher och har en räddningsprocent på 94,1% och 1,78 insläppta mål per match.

HC Bolzano har dessutom tagit sin plats i CHL till nästa säsong, då laget tagit sig till finalen i EBEL. Det är inte första gången klubben tagit sig till CHL, säsongen 2014-2015 spelade klubben sin första säsong i CHL.

Finalen startar på söndag då lagen spelar första matchen i Salzburg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN