ADAM ALMQVIST: ”Hockeyn är mer frejdig i Schweiz än i Sverige”

Efter Frölundas uttåg i kvartsfinalen så lämnade Adam Almqvist med då ett år kvar på kontraktet med Frölunda för spel i Schweiz. Igår var han tillbaka i Sverige med sitt SC Bern för första CHL-matchen för säsongen.
-Det är inte lätt att komma hit och ställas mot Växjö i förstarundan, säger Adam Almqvist till Hockeybladet.nu

Adam Almqvist var igår ”nästan” tillbaka på hemmaplan. När hans SC Bern ställdes mot Växjö Lakers i första tävlingsmatchen för säsongen. Adam Almqvist lämnade efter endast ett år Frölunda efter uttåget i kvartsfinalen i fjol. Bern tillsammans med Frölunda ses som toppkandidaterna till att vinna hela turneringen.

-Det var en tight match. De kom ut rätt hårt först. Men vi kom in i spelet och matchen bättre efter tio minuter. Det är något vi måste ta med oss till nästa match. Det är inte lätt att komma hit och ställas mot Växjö Lakers direkt i förstarundan.

Bern satsar på CHL

CHL blir större som turnering i Sverige men den ligger fortfarande efter övriga Europa. SC Bern är ett lag som satsar på turneringen och för Adam Almqvist som spelat turneringen med lag från olika länder ser en skillnad.

-Det märks att Bern investerar i CHL. Det är en viktig turnering för oss och det är kul att komma ut och spela mot andra lag i Europa. Nu möter vi lag från olika länder med olika spelstilar. Det är en rolig turnering att spela in, och vi vill vinna den.

Testar olika formationer

SC Bern som flera andra lag fortsätter testa lite olika formationer innan ligorna drar igång. Spelstilen skiljer sig mellan länderna och lagen vilket gör det roligt för spelarna, speciellt när dem möter lag de aldrig mött förut. Adam Almqvist är en viktig kugge i Powerplay för SC Bern. Men fick igår även spela boxplay, något han inte gjort på väldigt länge.

-Vi har testat lite olika formationer under försäsongen. Idag fick jag spela boxplay som jag inte gjort på två år, till exempel. Men det är inga problem för mig jag spelar där tränaren säger att jag ska spela. Jag är mest glad att vi kunde vinna matchen här mot Växjö. Det är ingen lätt uppgift att klara av, avslutar Adam Almqvist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN