Foto: Bildbyrån
Scandic
Ryssland som nation utesluts från vinter-OS i nästa år. Men rena ryska utövare får tävla under neutral flagg, meddelar Internationella olympiska kommittén.

 

Sedan Ryssland uteslöts ur OS i Pyeongchang nästa år så har det pågått en debatt hur det blir med spelarna i det ryska landslaget. Om de ska få delta eller inte. Nu ställer sig den ryska olympiska kommittén bakom “rena” idrottare som vill delta i turneringen under neutral flagg.

– Tack och lov att allt det här ligger bakom oss och att vi nu kan åka till OS, säger hockeystjärnan Ilja Kovaltjuk till AP.

Får inte tidigare varit straffad

Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov meddelar att Kreml står bakom beslutet att låta ryska idrottare tävla under neutral flagg. Nu ser det alltså ut att finnas en öppning även för det ryska ishockeylandslaget. Landslaget ska tillsmammans ha skrivit ett brev där de vädjat om sin medverkan i OS. Även om det skulle vara så att dom skulle få spela under neutral flagg. Det finns dock klara direktiv för varje enskild individ som önskar delta och det är att denne aldrig förr blivit straffad för dopingbrott.

Kommentarer

Kommentarer