Tränarlegendaren invald till Hall of Fame

Tränarlegendaren Conny Evensson är invald i svensk hockeys absolut finaste rum, Hall of Fame. Conny blir den totalt 110:e att väljas in i den prestigefyllda skaran.

Dubbla VM-guld med Tre Kronor som tränare, två SM-guld med Färjestad, och ännu ett guld med Frölunda 2003. Conny Evensson beskrivs av många som den bästa tränaren någonsin inom svensk ishockey. Värmlänningen blev sedan tidigare även utsedd till coach i alla tiders svenska All Star team, som valdes ut av 162 profiler, bestående av domare, spelare och ledare. För sina fina meriter och utmärkelser tar han nu också plats i svensk hockeys Hall of Fame.

Namnkunnig skara

Tränarprofilen som hyllats enormt genom åren av både spelare och flertalet andra tränare, blir den 110:e att väljas in på den namnkunniga skaran. Den svenska Hall of Fame är en unik lista som samlar alla spelare, tränare och domare. De som får en plats väljs in för att de på ett eller annat sätt har bidragit till Sveriges hockeyhistoria genom sina karriärer.

Vilka som får en plats på den mycket prestigefyllda samling hockeylegendarer bestäms av en invalskommitté bestående av fem personer. I kommittén sitter välbekanta ansikten som damernas förbundskapten Leif Boork och den folkkära kommentatorn Lasse Granqvist. Tillsammans sitter de med Hasse Andersson, Malin Fransson och ordförande Peter Blomqvist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN