VM: Debutanten prisas efter succén – med två tunga utmärkelser

I sin första VM-turnering vann William Nylander inte bara VM-guld och det svenska folkets hjärta. Han tog även en prestigefylld plats i turneringens stjärnfemma – och utsågs till hela VM:s viktigaste spelare.

Tre Kronor vann gårdagens VM-final mot Kanada med 2–1 efter straffläggning. Den kanske genomgående bästa spelaren i det svenska laget under turneringen var VM-debuterande William Nylander. Tack vare sina fina insatser belönades 21-åringen med en plats i VM:s ”All Star”-lag – och utnämndes till hela turneringens viktigaste spelare. På tio matcher stod Toronto-stjärnan för sju mål och sju assist, vilket gav honom en delad förstaplats i skytteligan och en fjärdeplats i poängligan.

”All Star”-laget

Till turneringens bästa målvakt utsågs ryssen Andrei Vasiljevski, som höll tre nollor och noterades för en räddningsprocent på 93,6. Backar i uppställningen blev Kanadas Colton Parayko och hemmanationen Tysklands Dennis Seidenberg. De bästa anfallarna i turneringen var, enligt media, den poängstarka trion Nathan MacKinnon (Kanada), Artemi Panarin (Ryssland) – och William Nylander (Sverige).

Dessa utmärkelser är framröstade av media.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN