Återbuden fortsätter hagla – ny skada i Tre Kronor

0
221

Ännu en spelare tvingas att tacka nej till Tre Kronor och hemmaturneringen Sweden Hockey Games. Spelaren i fråga är KHL-stjärnan André Pettersson, till vardags i HK Sochi som kastar in handduken på grund av skada.

Men ersättaren är inte fy skam han heller. Dennis Everberg vände hem till Sverige och Växjö inför säsongen från ett äventyr i Nordamerika och har minst sagt motsvarat förväntningarna. På 42 matcher har Västeråssonen svart för 31 poäng och ligger i topp i målligan med sina 15 kassar. Den gode Everberg mäter 190 centimeter och kommer bidra med sitt goda målsinne.

Hur stor skada krävs för ett NEJ TACK?

Sen Rikard Grönborg tog ut truppen så har sammanlagt fyra spelare tackat nej på grund av skada. Det är självklart en god anledning att säga nej till landslagsspel, men det går inte att komma ifrån tanken: Hur stor skada krävs för ett nej tack?

Känslan är att motivationen inte direkt glöder om spelarna så här dags på året. Slutspel och andra viktiga matcher närmar sig drastiskt, då finns det helt enkelt inte tid för att slösa krafter på annat. Jag vet inte riktigt vilken sida jag står på i den frågan heller.

Den ena sidan av mig skriker att man spelar för bövelen i landslaget oavsett skada, typ eller ja nästan iallafall. Efter Modos degradering förra året förstår jag även hur mycket det betyder för spelarna och för fansen.

Man hör ofta spelare från förr säga att det aldrig fanns på kartan att tacka nej till Tre Kronor då. Men det är ju som med allt annat, saker förändras och så även hockeyn. Att åka ur SHL med stora TV-avtal och de pengarna det innebär idag är så mycket värre idag än förr. Jag tycker landslaget är viktigt men vi behöver nog förstå klubbarna och spelarna också. De är ytterst ansvariga för hur en hel framtid ska se ut inom en organisation.

Detta är ett ämne som vi ska behandla på ett större plan längre fram, detta får ni bara se som en liten försmak.

Idag är det tisdag, snart match!

Tack tack.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.