Landslagskollen: Nu startar uppladdningen inför JVM 2018

Idag tog juniorkronornas förbundskaptenen Tomas Montén ut sin trupp inför februaris fem-nationsturnering i Schweiz. Sverige kommer möta Schweiz, Finland, Tjeckien och Tyskland.

Ja det är långt, mycket långt kvar till nästa JVM-turnering. Det ska bli påsk, vi ska få en regnig midsommar och allt det där. Men detta är ett första steg till den slutgiltiga trupp som ska vinna JVM-guld i Buffalo, eller ja, göra ett bra gruppspel åtminstone.

Här är truppen

Tim Hultstrand, Malmö
Isak Wallin, Modo

Arvid Henrikson, AIK
Jacob Cederholm, HV71
Linus Högberg, Växjö
Gustav Lindström, Almtuna
Jakob Stenqvist, Modo
Jesper Sellgren, Modo
Linus Nässén, Luleå

Jesper Boqvist, Brynäs
Marcus Davidsson, Djurgården
Lukas Enqvist, Färjestad
Glenn Gustafsson, Örebro
Jesper Bratt, AIK
Filip Lennström, Malmö
Linus Lindström, Skellefteå
Oskar Steen, Färjestad
Oskar Stål Lyrenäs, Modo
Ludwig Wistén, Växjö
Tim Wahlgren, Modo
Emil Westerlund, Linköping
Axel Jonsson Fjällby, Djurgården

Modo är den klubb som är bäst representerat i turneringen med sina fem spelare. Är detta ett första tecken på att Modos plantskola ska återuppstå och på sikt återge stjärnglansen? På tal om stjärnglans. I truppen finns det fullt av unga duktiga hockeyspelare som kan göra riktigt bra karriärer. Men våra riktigt stora talanger som ska ge oss lite förhoppningar och pirr i magen, finns inte med. Jag tänker i första hand på spelare som Alexander Nylander, succémannen Elias Pettersson och Mr Frölundas pöjk, Lias Andersson, med flera.

Jag är lite väl tidig…

Men jag väljer redan nu att blicka fram lite på JVM 2018. Turneringen går i Buffalo, hem åt Alexander Nylanders framtida klubbadress i NHL. Den svenska talangen gör då sitt tredje JVM och lita på att de flesta ögonen kommer vila på nummer 19. Redan som underårig har Nylander svarat för en imponerande poängproduktion i JVM. Och i år överträffades han endast av ryssen Kirill Kaprizov och duon landade på tolv poäng vardera efter sju matcher.

Elias Pettersson gjorde inte någon dundersuccé och kom aldrig riktigt in i turneringen. Han har visserligen dominerat i Timrå och Hockeyallsvenskan, men Junior-VM är en nivå ytterligare. Tills nästa år finns det gott om plats för revansch och 18-åringen lär ha blivit ett par kilo starkare och spelsinnet kommer vara ännu bättre. Kanske gör han Alex Nylander sällskap i poängtoppen?

Sen har vi Lias Andersson, forwarden i HV71, vars farsa är en klubbikon i Frölunda på nivå med Bobby Clarkes ikonstatus i Philadelphia Flyers.
Detta kommer bli en otroligt nyttig spelare med sina tvåvägsegenskaper, för Tomas Monténs lagbygge. Lias kommer förmodligen inte vinna någon poängliga, men det ska han inte heller göra med tanke på vilka herrar jag nämnt ovan honom. Talangen kommer även bli plockad i mitten av NHL-draften till sommaren, och bli inte förvånade om han ska bära kaptensrollen. För mig är han klippt och skuren för uppdraget.

Vad tror ni om nästa års JVM eller saknar ni någon spelare i dagens trupp?
Eller finns det kanske någon som ni tror kan utmana Nylander och Pettersson om poängligan? Diskutera gärna i våra sociala medier.

Tick tack!

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN