En skadad -två ersättare kallas in till Grönborgs ”show”

Sweden Hockey Games väntar närmast för det svenska ishockeylandslaget Tre Kronor. I måndags plockade förbundskaptenen Rikard Grönborg ut sin trupp som ska försvara de blå-gula färgerna i Göteborg.
Förbundskaptenen mönstrar ett offensivt lag med yngre förmågor som blandas med härlig mix av äldre rutinerade rävar. En av spelarna som fick en plats var KHL-forwarden John Norman från Torpedo Nizhny Novgorod. Han kommer dock inte finnas med på isen i Scandinavium eftersom han tvingas tacka nej på grund av skada, tråkigt för honom.

Men in kommer ett gäng pigga ersättare, varav en av dem borde kanske varit uttagen redan från början, baserat på sin höga formkurva. Spelaren i fråga är Djurgårdens hårt arbetande, men numera också skickliga forward Patrik Lundh. I sällskap till landslagssamlingen får han med sig André Pettersson, till vardags i Sotji Leopards. I KHL har 26-åringen en bra säsong i ryggen med sina 25 poäng på 34 matcher och han kommer tillföra ytterligare spets till ett redan starkt Tre Kronor.

Låt stjärnor vara stjärnor

Oskar Lindblom, Joel Eriksson-Ek, André Pettersson, Henrik Tömmernes, Sebastian Aho, ja listan kan göras lång på alla offensiva tillgångar som Grönborg har till sitt förfogande.

Låt nu våra offensiva stjärnor få vara stjärnor också på hemmaplan. Låt Tömmernes och Johan Sundström få charma sin hemmapublik. Låt Oskar Lindblom och Joel Eriksson-Ek få visa svenska folket den offensiva kraft de besitter. Jag vill se ett Tre Kronor med en gnutta av mer själviskt tänk, där alla vill vara stjärnan.

Många fans är arga, besvikna, jag vet inte allt jag läst på forum under veckan. Men hur som helst så lockar inte landslaget. Tre Kronor lockar knappt den breda publiken till VM som hellre förespråkar att turneringen ska gå vartannat år. Ta nu för bövelen chansen att visa på hemmaplan att Sverige-Ryssland i Scandinavium är roligare än Sverige-Rumänien på Friends Arena en kall jävla septemberkväll.

Låt nu Oskar Lindblom få fiska lite på blå.
Låt nu Henrik Tömmernes få dominera från blå i power-play.
Låt nu Linus Omark få åka soloåkning genom ett ryskt försvar.
Låt nu Sebastian Aho få dribbla som sista man egen zon.

Vill Tre Kronor ha en publikshow, då måste de ge tillbaka en show på isen. Folk betalar redan dyra pengar för att se sina favoritlag i SHL. Våga nu ge dem en fet anledning att pröjsa plats för att se Tre Kronor bjuda upp ryssar, finnar och tjecker på en rejäl jädra brasiliansk sambadans.

Vi ses i Göteborg alla hockeyfans!

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN