Home Blogg Äntligen måndag – det firar vi med en färsk landslagsdebutant

Äntligen måndag – det firar vi med en färsk landslagsdebutant

0

Äntligen måndag är det nog inte många som tänker idag. En som garanterat gör det är Färjestads forward Alexander Johansson. Efter att två nya återbud till landslaget i form av Oskar Lindblom och Mattias Sjögren, så öppnades två nya platser.
Alexander Johansson och Malmös Fredrik Händemark är de som får chans till dans i Göteborg istället. Båda har stått för riktiga genombrott den här säsongen och för Händemark blev det debut i landslaget redan innan jul.

Alexander Johansson har vid 28 års ålder gått från gnuggare i fjärdekedjan till att hux flux bli en produktiv lirare. Vad är hemligheten bakom den förvandligen? Vill du veta svaret? KLICKA HÄR!

I Färjestad har han ofta fått chansen att spela med Johan Ryno och Joakim Nygård, som också har riktigt bra säsonger. De kompleterar varandra bra med olika egenskaper som kommer till användning över hela isen, såväl offensivt som defensivt. Hoppas två tredjedelar av den formationen kan bygga vidare på det när det vankas matcher på den internationella scenen.

Snuvas lite på showen

När beskedet kom som bekräftade att Oskar Lindblom inte följer med blev jag lite besviken. Att få se en av svensk hockeys framtidsmän innan äventyret i Nordamerika väntar hade varit kul. Jag hoppas ändå att Rikard Grönborg slutligen väljer att plocka med honom till VM, för baserat på hans offensiv, så har vi där en spelare som kan bli en riktig joker. MEN, vi snuvas ändå lite på showen i Göteborg med det tappet.

På tal om show, skills och offensiv spets osv. I Ryssland får vi chansen att på nära håll se det ryska framtidsnamnet Kirill Kaprizov. Spelaren var kapten för det ryska JVM-laget och gjorde stor succé. På en liten turnering gick han från nästan okänd till super-duper hypad. Håll dina ögon på honom, och släpp dem inte!

Så där, nu fortsätter vi ladda upp inför Sweden Hockey Games under veckan. På torsdag är det nedsläpp, Tre Kronor möter Tjeckien.

Tack och bock – landslagskock!

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.