VÄXJÖ-SILLY: Värvar back ifrån hockeyallsvenskan

Idag presenterade mästarna Växjö Lakers sitt tredje nyförvärv till nästa säsong. Det blir ifrån hockeyallsvenskan och IK Oskarshamn där man hämtar in en spelande och intensiv back.

Växjö har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong. Karl Johansson senast i Hockeyallsvenskan och IK Oskarshamn är klar för tre år med svenska mästarna.

Spelat Junior-hockey i Brynäs IF

Den 25-årige vänsterskytten är fostrad i Östersund och Brunflo IK där han började sin karriär och debuterade redan som 14-åring för A-laget i division 1. Sen fortsatte karriären i Brynäs IF där det blev tre säsonger i J18 och J20. Därefter väntade spel i Tingsryd AIF i fem säsonger i hockeyettan. Inför säsongen 2017/2018 värvades Johansson till IK Oskarshamn där han gjorde succé och var en stor del att laget gick långt i kvalet. Han stod för 30 poäng under grundserien och sju poäng på åtta matcher i kvalet. Nu fortsätter Johansson sin utveckling i svenska mästarna Växjö Lakers.

-Det känns riktigt bra. Det ska bli sjukt kul att få tillhöra och spela för Växjö Lakers där jag hoppas får fortsätta utvecklas. Jag ser det som en härlig utmaning att få spela SHL-hockey, säger Kalle Johansson till klubbens hemsida.

Johansson blir mästarnas tredje nyförvärv

Kalle Johansson blir Växjös tredje nyförvärv inför kommande säsong. Sportchefen i Växjö Henrik Evertsson är nöjd över nyförvärvet:

-Kalle är en spelande, intensiv back som kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Inte helt olik Niclas Burström i stilen, självklart har han en resa att göra innan vi kan jämföra de två på allvar men där någonstans ligger vår målsättning med Kalle. Det ska bli spännande att följa hur det går, säger sportchef Henrik Evertsson om sitt senaste nyförvärv.

Kontraktet med Johansson är skrivet på tre år.

 

Läs mer om Växjö>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN