Svenska förstarundevalet i NHL lämnar

Anton Gustafssons hockeykarriär fortsätter gå tungt. Efter en skral inledning på säsongen med Fribourg-Gottèron i NLA tvingas nu svensken lämna.

År 2008 gick Anton Gustafsson till Washington Capitals i förstarundan redan som nummer 21 i den årliga NHL-draften. Trots en lovande start på sin hockeykarriär har det mestadels gått tungt för den 26 år gamla forwarden.

Förra säsongen blev det för Karlskoga-sonen, lite av ett genombrott när han noterades för 26 poäng på 43 matcher vilket är den starkaste poängnotering han bidragit med under hela sin seniorkarriär. Inför den här säsongen lämnade han SCL Tigers och skrev på ett nytt kontrakt med klubben Fribourg-Gottèron. Det skulle dock visa sig bli ett steg tillbaka igen i karriären efter att man summerar svenskens inledande 24 matcher, där han bara mäktat med fem poäng och två mål.

En match i SHL

Svensken har under hela sin karriär endast spelat en match i SHL, det gjorde han 2008 med Frölunda. Efter det har han gjort tre säsonger i Hockeyallsvenskan och representerat Bofors IK, Borås HC och Asplöven.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN