Stjärnan på väg hem – ryktas till Växjö

De senaste säsongerna har han backat upp Ilya Sorokin i CSKA Moskva men nu kan Tre Kronor-stjärnan Viktor Fasth vara på väg hem.

Efter succén i AIK, dit han kom från Växjö, belönades Viktor Fasth med ett kontrakt från NHL-klubben Anaheim Ducks 2012. Även där blev det succé under hans första säsong i NHL som 30-åring. Efter en skada med operation så blev det ny klubbadress och Edmonton Oilers. Detta mitt under säsongen 13/14. Säsongen som kom gjorde han 23 NHL-matcher men fick sedan inget nytt kontrakt. Inför förra säsongen flyttade han till Ryssland och CSKA Moskva. Nu är han på väg hem till Växjö.

Från NHL och VM-silver till KHL-reserv

Efter en brokig karriär blev det Växjö och sedan AIK. En utveckling som gav honom ”Guldpucken”, tog honom till Tre Kronor och till VM-spel. I VM-turneringen 2011 blev han utsedd till turneringens MVP. Efter NHL-åren har han varit reservmålvakt i CSKA Moskva samtidigt som han presterat bra när han fått chansen och spelat i Tre Kronor. Nu är han alltså VM-aktuell och på väg hem till Växjö. Klubben är dock tysta om de möjligheterna.

– Inga kommentarer, säger sportchef Henrik Evertsson i ett sms till MrMadhawk.

Eriksson kan lämna

Om Fasth ansluter så kan Joakim Eriksson lämna Småland för KHL. En av anledningarna kan vara hans höga lön på över 200.000 kronor. ”Jocke” kan tänka sig KHL om den sociala situationen fungerar. Viktor Fasth har enligt MrMadhawk sedan en tid tillbaka slagit sig ned i Växjö och det mesta tyder på en återkomst.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN