Skyttekungen klar för spel i SHL – ratar moderklubben

Snipern Fredrik Forsberg lämnar BIK Karlskoga. Skyttekungen är klar för spel i SHL och HV71.
Jag hoppas kunna bidra till att vi ska vinna matcher, säger Fredrik Forsberg.

Skyttekungen, 32 mål i Hockeyallsvenskan förra säsongen, är klar för spel i SHL och HV71. Kontraktet är skrivet på två år.

– En högerfattad forward som har näsa för målet och har haft en häftig utveckling i Karlskoga de senaste åren. Fredrik är i en bra ålder och kommer att utvecklas ytterligare i HV71. Det ska bli kul att se vad han kan göra i SHL i vinter, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.

Ratar moderklubben

Fredrik Forsberg är hockeyfostrad i Leksand, där han som 16-åring debuterade i SHL redan säsongen 2013/2014. Säsongen 2017/2018 lämnade han Leksand under säsongen när han lånades ut till BIK Karlskoga. En klubb han spelat i sedan dess. Nu är det dags att återvända till SHL, denna gång byter han från Siljans södra strand till Vätterns dito och spel i HV71. Han ratar därmed moderklubben Leksand.

– Jag har haft ett bra snack med Johan Hult och gillar det jag hör om HV71. Det är naturligtvis inspirerande att komma till en klubb på den nivån HV71 är och jag hoppas kunna bidra till att vi ska vinna matcher, säger Fredrik Forsberg.

Fredrik Forsberg är yngre bror till NHL-stjärnan Filip Forsberg.

Värvningen av forwarden gjordes innan värvningsstoppet infördes, läs mer om det här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN