SHL-SILLY: Slovensk publikfavorit tillbaka i Frölunda

Senast han var i Frölunda blev han en stor publikfavorit, nu är Jan Mursak tillbaka i klubben och SHL. Kontraktet är skrivet på tre år.
– Det var ett lätt beslut, säger Jan Marusak.

Jan Marusak, en slovensk publikfavorit, är tillbaka i Frölunda. Idag presenterades han på klubbens hemsida och kontraktet är skrivet på tre år.

– Det är en grym kille som vi hållit kontakten med – vi trivdes med varandra sist han var här. Jan är en toppcenter som är bra åt båda håll och en vältränad och driven kille, säger Fredrik Sjöström, sportchef i Frölunda till klubbens hemsida.

Svårt att lämna – lätt att komma tillbaka

Senast Mursak var i Frölunda blev han snabbt en publikfavorit med sina tio mål och tio assist på 15 matcher i grundserien. Efter det valde han att forsätta karriären i NLA och Bern.

– Det var ett svårt beslut. I Frölunda kände jag för första gången i karriären att jag passade in. Jag gillade stan, föreningen och laget, men fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Samtidigt hade jag en känsla av att jag skulle komma tillbaka, säger Mursak.

Nu forwarden tillbaka i Frölunda, även om han i skrivande stund sitter i coronakarantän i Schweiz. Det är en återförening som han ser fram mot.

– Jag blev glad när Frölunda ville ha tillbaka mig och det var ett lätt beslut. Jag vill vinna fler titlar och jag hoppas kunna bidra igen, säger Mursak.

Funderar du på hur Frölunda kan presentera en spelare trots värvningsstoppet, kan du läsa mer om det här.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN